26/01/2013

El cop teatral

2 min
El cop teatral

A la vida no tot és blanc o negre. Hi ha una sèrie de grisos que ajuden a entendre-la. Per tant, en l'última polèmica que ha sorgit al Reial Madrid, no es tracta de saber si qui menteix és Florentino Pérez o el diari Marca , sinó d'entendre que tots dos tenen la seva part de raó.

El primer que sorprèn és la resposta desmesurada a la portada de dijous. Fins al punt que Florentino decideix trencar el silenci per desmentir-ho d'una manera extremadament contundent. N'hi hauria hagut prou amb un comunicat com el que minuts després van fer públic els dos capitans. Però el president volia fer un cop d'efecte perquè quedés clar que ell no era el filtrador i que en cap moment cediria a un xantatge per l'entrenador. I aquest cop teatral anava dirigit al vestidor. Primer a Mourinho, per dir-li que estigués tranquil, que el seu càrrec no era moneda de canvi de res i que li segueix tenint confiança. I després als jugadors, sobretot als capitans, per demostrar-los que no utilitza la premsa per preparar un escenari propici per a l'adéu de Mourinho.

Però res més lluny de la realitat: excusatio non petita, accusatio manifesta . Al president blanc se li'n va anar de les mans i va fer acusacions molt dures al Marca (per cert, el diari més llegit d'Espanya). Mal enemic.

Recordem que aquest diari va fer fora Calderón i va facilitar l'entrada de Florentino a la presidència. I, en el fons, tota la posada en escena només reflecteix que l'ésser superior s'ha posat nerviós. Molt nerviós. Perquè no confonguem comparèixer davant dels mitjans de comunicació amb parlar amb la premsa. Perquè hi parla molt. Cada dia. I a vegades s'excedeix i deixa anar perles, frases soltes, perquè el periodista agafi la idea i l'expliqui després en boca seva.

Però l'important és que el Madrid ha entrat en una voràgine en què només li val la fugida cap endavant. Estan en una caiguda sense fi. I l'única xarxa que podrien trobar són els resultats, i dimecres el Barça té una oportunitat d'or per foradar-la demostrant al Santiago Bernabéu que segueix sent molt superior als blancs.

stats