DES DE LA CASTELLANA
Misc 21/09/2013

Les dificultats d'Ancelotti i Martino

i
Carles Fité
2 min

No cal ser gaire visionari per dir que aquest any la lliga espanyola també serà cosa de dos. I parlo del Barça i del Reial Madrid, perquè sincerament a l'Atlètic de Madrid o al Vila-real, malgrat el seu fantàstic inici de Lliga, no els veig aguantant aquest ritme tota la temporada. I els dos grans clubs de la lliga espanyola han començat aquest any un nou projecte. I, per tant, sempre que passa això es necessita temps i paciència. Però, òbviament, l'exigència que tenen a causa dels seus pressupostos no els permet tenir una temporada de transició.

És a dir, que han d'anar implantant la seva nova filosofia però sense renunciar als resultats. De fet, el Madrid ja s'ha deixat dos punts al Madrigal i han sorgit les primeres crítiques a Ancelotti. Tata Martino, en canvi, va salvar la victòria in extremis contra el Sevilla, però també ha començat a generar dubtes. Sobretot perquè a part de resultats es demana que el joc sigui brillant. I tot no es pot tenir de la nit al dia.

A més, els dos entrenadors tenen prou personalitat per implantar els seus ideals en el joc dels seus equips. Això és significant sobretot en Gerardo Martino. Ara el Barça és més pràctic i fins i tot una mica més vertical. El que per molts pot resultar un pla B de molta ajuda en alguns partits en què es complica atacar un equip tancat al darrere, per d'altres és una demostració del mèrit i la dificultat del que va aconseguir Guardiola durant tres anys i que es va veure gratificat amb un munt de títols.

En canvi, Ancelotti es troba amb el problema contrari. Ve d'un equip absolutament vertical i especialista al contracop, d'un entrenador especialista a desviar l'atenció i a no parlar de futbol, i a ell, en canvi, li demanen que, a part de resultats, doni una imatge atractiva sobre el camp. I a tot això li hem de sumar el debat de la porteria, que sembla que ha de seguir jornada a jornada.

Si bé els títols es guanyen a la recta final de la temporada, és cert que es poden perdre al començament, com li va passar l'any passat al Madrid de José Mourinho. De moment ja han perdut dos punts, els del Madrigal. I si baden una mica la cosa es pot complicar molt. Perquè tot i que li diguin el pacificador , a Ancelotti, ja hi ha certs sectors de la premsa que s'hi mostren crítics. Segurament el tema de la porteria hi deu tenir alguna cosa a veure. Almenys a Barcelona en aquest aspecte no hi ha cap dubte, llàstima que sigui el seu últim any com a blaugrana.

stats