DES DE LA CASTELLANA

El dilema de Cristiano

Si Neymar no va al Madrid, el portuguès s’haurà de quedar un any més al Madrid perquè Florentino no està decidit a rebaixar-li la clàusula ni a apujar-li el sou

Fa un parell de setmanes explicàvem a l’ARA que el Reial Madrid havia arribat a un acord total amb Neymar i que ara faltava el més important, que el PSG s’avingués a vendre’l. Florentino va traslladar la pressió a la família del jugador i va demanar que fossin ells mateixos els que pressionessin el xeic propietari del club francès perquè posés el preu. Una tàctica que els blancs ja han fet servir en altres fitxatges, com el de Bale o Modric, que fins i tot va acabar entrenant-se sol com a acte de rebel·lia cap al seu club. Bale va acabar firmant el 31 d’agost i Modric el 27 d’agost però un any abans. I així estem. El tema Neymar anirà per llarg.

Però la notícia es va escampar ràpidament per tot el món i també va arribar al vestidor blanc. I no li va fer cap gràcia a Cristiano Ronaldo. L’astre portuguès fa temps que se sent maltractat pel Madrid. Ja ho vam explicar aquí també que al gener, quan va guanyar la Pilota d’Or, es va queixar a Florentino que ell havia sigut el màxim golejador de la Champions, havia guanyat la Pilota d’Or i era el que menys cobrava dels tres finalistes, menys que Messi i Neymar. Volia una millora de contracte. Però el president blanc no li va fer ni cas. A l’estiu va amenaçar de marxar a través d’una filtració del diari A Bola portuguès. Però més enllà de provocar un terratrèmol, Florentino no va ni tremolar i l’afició tampoc. El tret li va sortir per la culata perquè a més el Madrid va poder comprovar que no li arribava cap oferta per ell. I ara Cristiano ha vist que amb l’arribada imminent de Neymar se li ha acabat el pa torrat al Madrid. I a més, no només no va ser l’estrella de la final, sinó que l’any que per fi aconsegueix marcar de xilena, el seu company Bale en fa una d’igual o més bonica a la final. Per acabar-ho d’adobar, un dels destins a què optava Cristiano per marxar del Madrid era el United, i ara han canviat d’objectiu i volen abans Bale que a ell.

Total, que Cristiano està desesperat perquè farà el que Florentino vulgui. És a dir, si Neymar fitxa aquest estiu pel Madrid, el president blanc li donarà facilitats perquè marxi però eclipsat pel fitxatge del brasiler i a ningú li sabrà greu que deixi el club. I si el PSG no acaba venent, Cristiano s’haurà de quedar un any més al Madrid perquè Florentino no està decidit a rebaixar ni un euro dels 1.000 milions que té de clàusula ni a apujar-li el sou. Per tant, mala peça al teler per a Cristiano, que després de tot el que ha donat al Madrid ara pot acabar marxant per la porta del darrere.