17/04/2013

I si al final Mou no es mou del Madrid?

3 min
José Mourinho amaga les cartes i encara no ha fet públic quina feina tindrà la pròxima temporada.

Madrid.Voler no sempre és poder. I aquesta màxima afecta a tothom. També el món del futbol i els entrenadors. José Mourinho vol marxar del Reial Madrid, creu que la seva etapa al conjunt blanc ja s'ha acabat. Però ara caldrà veure si ho podrà fer. Evidentment, i utilitzant paraules del mateix portuguès, ell és un entrenador top i, per tant, ha de buscar el seu futur en un equip que reuneixi les mateixes característiques. I no n'hi ha gaires. José Mourinho estudia les poques possibilitats que té ara mateix per marxar del club blanc, conscient que el resultat del seu equip en aquesta edició de la Lliga de Campions també pot influenciar el seu destí.

Per començar, el mateix Mourinho ha descartat la lliga italiana. Ja ho va guanyar tot amb l'Inter i tampoc veu un escenari gaire idoni per triomfar en cap altre equip. De fet, només hi ha dues sortides possibles, anar a França amb el PSG o tornar a la Premier League. La primera opció és la que més il·lusió li fa. Una lliga nova per sumar al seu currículum i un equip amb potencial per guanyar la Champions; sobretot perquè té un xeic al darrere que li satisfaria totes les seves necessitats. Però Leonardo, l'home de confiança del president del PSG i secretari tècnic, no vol José Mourinho. Sap que el de Setúbal demanaria el poder absolut i que la seva convivència seria insostenible, com ja ho va ser amb Jorge Valdano al Madrid. Mourinho, però, encara no perd les esperances, sobretot per una combinació més que curiosa: en cas que Mou marxés del Reial Madrid, el preferit de Florentino és Ancelotti, actual entrenador del París Saint-Germain. L'italià en principi seguiria al capdavant del club francès i només marxaria per una oferta blanca, ja que seria un tren que no podria deixar escapar. I si Carlo Ancelotti marxés, llavors el xeic, veient-se sense entrenador, apostaria per José Mourinho tot i la negativa del responsable de la direcció esportiva, el brasiler Leonardo. Però, qui fa el primer pas?

La porta del Chelsea

És per això que Mourinho busca una alternativa a la Premier League anglesa, una lliga on és molt ben valorat. Al Manchester City hi té les portes tancades mentre Ferran Soriano i Txiki Begiristain estiguin al capdavant del club. Al Manchester United de moment també perquè Ferguson encara no ha decidit plegar. El tècnic escocès, de fet, ja fa broma sobre la possibilitat de tornar a ser rival de Mourinho.

I només li queda el Chelsea. La seva relació amb el magnat Roman Abramóvitx no va acabar gaire bé, però ha millorat els últims mesos. Van reprendre el contacte aquest estiu quan Mourinho personalment li va demanar al magnat rus la cessió d'Essien, i des de llavors el tracte ha estat més amable. A més, Mou té encara l'espineta clavada de no haver guanyat la Lliga de Campions amb el Chelsea i, per tant, aquest seria un repte nou per a ell i per al seu currículum.

La decisió de marxar del Madrid, per tant, encara no està presa. Però en cap cas hi influirà el fet que Mourinho guanyi o deixi de guanyar algun títol aquesta temporada amb el club blanc. Ell té clar que vol marxar, que la situació a Madrid és bastant insostenible i que el vestidor, sobretot liderat pel rebel Casillas, ja no el té controlat. Però volent marxar no n'hi ha prou. Falta saber on. PSG o Chelsea. Però si no fructifica cap de les dues negociacions es quedarà al Madrid. Perquè el que no farà de cap de les maneres és agafar-se un any sabàtic. Té contracte amb el club blanc i seguiria entrenant. I el que queda clar és que si finalment es queda tindrem un estiu mogudet. I si no, que l'hi preguntin al capità del seu equip...

stats