DES DE LA CASTELLANA

La final del Mundial que cou a Madrid

Realment és per tornar-se boig. Podem estar d’acord que la cantarella que ha acompanyat Messi durant tota la seva carrera és que no havia demostrat res amb la selecció i que fins que no guanyés un Mundial no se’l podria comparar amb Maradona. Doncs bé, ara que és a només 90 minuts de poder-ho aconseguir, resulta que no compta.

O almenys aquesta és la propaganda que estan preparant des de la Casa Blanca i els seus mitjans afins, que no voldrien que Cristiano comencés gaire gelós la temporada si veu Leo Messi aixecar el trofeu daurat. I és que si bé és cert que al 10 del Barça li faltava guanyar un Mundial, sembla que aquest no serveix perquè l’Argentina ha arribat a la final amb més pena que glòria i amb un Messi caminant pel camp. Però em pregunto: ¿què té a veure una cosa amb l’altra? Suposant que tinguin raó, que segurament no hi estaríem d’acord, és aquella vella tàctica que fan servir a Madrid quan un blaugrana guanya, com van fer amb les “immerescudes” Pilotes d’Or a Messi o les Champions “regalades” per la UEFA. Una cançó repetida... I és que si mirem el Mundial en clau blaugrana, el millor que pot passar és que el petitó aixequi la copa. Tant de bo hagi recuperat la il·lusió pel futbol i de mica en mica puguem tornar a veure alguna versió semblant del gran Messi del Barça de l’excel·lència.

Perquè esclar, de tota aquella teoria que s’ha estat reservant per al Mundial durant la temporada, res de res. Perquè és el mateix Messi que hem vist tantes vegades, però això sí, amb una confiança renovada, que sens dubte fa alegrar els culers i els fa omplir d’esperances el futur. Però per al que ja ens podem anar preparant és que si Messi guanya el Mundial, encara haurà d’aguantar que és injust, que no ha fet prou mèrits i que està devaluat. Si no és, i no ho descarto, que en faci alguna de les seves a la final de demà i deixi tothom amb un pam de nas. Perquè després de la temporada que ha patit al Barça i dels problemes amb Hisenda, ja li convé alguna alegria. Més que res perquè d’aquí un parell de mesos ha de liderar juntament amb Luis Enrique un projecte que comença a tornar la il·lusió a Can Barça.