DES DE LA CASTELLANA
Misc 13/07/2013

La incògnita de David Villa

i
Carles Fité
2 min

Una de les notícies de les quals més s'ha parlat a Madrid aquests dies és la del fitxatge de Villa per l'Atlètic. El fet que només hagi costat poc més de dos milions ha sorprès molt i ha originat un munt de crítiques i bromes cap al Barça. David Villa és el pitxitxi de la selecció espanyola i té una gran credibilitat en l'àmbit estatal. Però, ¿realment és tan dolenta l'operació blaugrana? Al contrari.

El Barça es treu de sobre un suplent de luxe. Perquè si Villa fins ara no ha jugat gaire, amb l'arribada de Neymar és obvi que encara participaria menys. A més, entrava en el seu últim any de contracte i, si no es venia ara, marxaria lliure la temporada vinent, i ja té 32 anys. Molt segurament pensareu que pel preu que l'han venut gairebé és regalar-lo. Doncs no.

Hi ha molts dubtes de com està Villa físicament. Des de la lesió ja no és el que era. Per desgràcia aquella ruptura de tíbia va ser un problema greu. I la seva recuperació a marxes forçades per intentar estar a l'última Eurocopa encara més. Davant d'això el Barça ha triat la millor opció: traspassar-lo a l'Atlètic de Madrid, un club venedor.

Si el jugador no es recupera (que molta gent de dins del Barça ho creu) i no està per jugar a primer nivell, s'haurà estalviat 11 milions d'euros de fitxa. Si el jugador funciona i marca 25 gols, per exemple, l'Atlètic de Madrid el posarà al mercat i el Barça s'assegurarà el 50% del preu de la venda. Els matalassers són especialistes a vendre el seu davanter en el millor moment: Fernando Torres, Kun Agüero, Falcao...

Una demostració clara que la seva intenció és vendre'l és la fitxa que li han posat, in crescendo , cobrant sis milions d'euros el primer any, set el segon i vuit el tercer. Unes quantitats que són molt elevades per a l'equilibri salarial del club de Simeone.

No oblidem que l'Atlètic té un fons d'inversió amb participació important de Jorge Mendes i que es dedica bàsicament al negoci de traspassar jugadors. En el fons, el Barça el que ha fet és provar com està Villa. Si ja està recuperat, traurà diners de la seva venda; si no, haurà fet bé d'estalviar-se una fitxa excessiva tenint en compte el seu paper en l'actual plantilla.

stats