03/12/2011

Entre l'eufòria i el respecte

2 min
Josep Guardiola i Mourinho:  aviat es tornaran a trobar.

Madrid viu aquesta setmana en una contradicció total. S'acosta el clàssic de dissabte vinent i els blancs saben que hi arribaran com a líders i que tenen moltes opcions de sortir-ne així, també. A més, estan veient que el joc del Madrid a casa és imparable i el del Barça fora és el pitjor, amb diferència, de l'època Guardiola. Tots els inputs assenyalen clarament una victòria del Madrid i els més agosarats podrien pensar fins i tot en golejada. Però us asseguro que no les tenen totes. Al contrari. Aquest Barça encara els té la moral guanyada i li tenen molt respecte.

Efectivament, tots els senyals indiquen que el Madrid és favorit. Però les últimes ferides encara les tenen a la retina. Des del 2 a 6 fins al 5 a 0 passant per la recent victòria a la Supercopa d'aquest passat mes d'agost. Saben que hi ha un jugador que es diu Messi i que pot fer-la grossa en qualsevol moment. Són conscients que Xavi, Iniesta i companyia poden ballar al mig del camp fent art amb la pilota als peus. I sobretot tenen molt clar que l'entrenador es diu Pep Guardiola, que encara no ha perdut cap partit contra el Madrid i que segur que en té alguna de pensada.

I tot això els fa ser prudents i no celebrar res abans d'hora. I els encantaria que Piqué no pogués jugar al Bernabéu i se li apliqués la nova normativa a l'hora de forçar targetes, tot i que d'altra banda veuen que no està bé i que Cristiano i companyia li poden fer mal. Tots els indicis, els astres, les apostes, les estadístiques assenyalen el Reial Madrid com a favorit. Però també ho semblava en el primer títol de la temporada, quan Mourinho havia preparat a consciència els seus jugadors per donar un cop sobre la taula i guanyar la Supercopa davant l'etern rival i començar a revertir la moral de plantilla i afició. Tota la pretemporada havia estat dissenyada per arribar millor que el seu rival a la cita. I ho van fer. I van ser superiors. Però no n'hi va haver prou. El Barça va aconseguir un empat a Chamartín i una victòria a la recta final del Camp Nou. Per tant, per molta eufòria que vulguin tenir, hi ha coses que costen molt d'oblidar.

stats