Publicitat
Publicitat

DES DE LA CASTELLANA

Molt més que tres punts

Diumenge es juga un nou clàssic i aquesta vegada és el Barça qui hi arriba en un estat de forma envejable i amb un Messi estel·lar mentre el Madrid no acaba de trobar el seu joc des que va començar el 2015 i Cristiano Ronaldo és al punt central de totes les crítiques. Però això, en un Barça-Madrid, no vol dir res.

Des de Chamartín ja fa dies que s’han encès totes les alarmes i la cúpula reconeix un estat de preocupació per la situació actual de l’equip. Però ho deixen tot a l’expectativa del que passi demà al Camp Nou. Sí, pel que succeeixi en un sol partit es poden prendre moltes decisions. Per començar, a la banqueta, on ja fa dies que Ancelotti no té crèdit. I després el portuguès Cristiano Ronaldo, que des que va guanyar la Pilota d’Or no aixeca cap i si no demostra el seu talent en un partit en el qual hi ha posades les mirades de mig món vol dir que serà el moment d’abandonar el club. La idea ja fa dies que li ronda pel cap a Florentino Pérez, però també al representant del portuguès, Jorge Mendes, especialista en traspassos milionaris i que hi veuria una última oportunitat per treure profit de Cristiano Ronaldo. De fet, males llengües diuen que qui li està omplint el cap sobre el fet que la seva etapa a Madrid s’acaba és el mateix Mendes, i per això les reaccions tan malcarades del portuguès en els últims partits, on no celebra els gols, s’encara amb el públic i ha deixat de fer declaracions.

Però tota aquesta espiral negativa s’aturaria de cop i es capgiraria en cas de guanyar al Camp Nou. Aquest cop de puny damunt la taula elevaria la minsa moral que hi ha ara al Madrid i els faria conjurar de cara a la difícil eliminatòria de Champions davant l’Atlètic. I passant a semifinals ja només ets a un pas de repetir final. Aquesta és l’esperança d’Ancelotti, de Florentino i de Cristiano Ronaldo, que a més té l’opció de vèncer Messi al seu propi camp.

El Barça, per tant, no s’ha de refiar mai del Madrid. Però ara encara menys perquè en aquestes situacions és quan més perillós es converteix, com ha demostrat al llarg de la història. El millor de tot plegat va ser escoltar Messi després del partit del City. Primer va parlar al camp amb una exhibició de traca i mocador, i després, amb la seva timidesa habitual i amb molt de respecte i seny, va donar la seva opinió als mitjans de comunicació sobre el Madrid que es trobaran demà. Una gran notícia, saber que dins del vestidor blaugrana són els primers que tenen clar que aquest clàssic l’han de guanyar, perquè s’hi juguen molt més que tres punts.

Històries de superació esportiva