DES DE LA CASTELLANA

Un mes de gener decisiu

En el món del futbol a Europa, igual que passa en moltes altres competicions esportives, es canvia d’any natural però segueix la mateixa temporada. A Anglaterra, per exemple, aprofiten aquestes dates per jugar més partits que mai. En canvi, la Lliga espanyola s’atura un parell de setmanes perquè els jugadors puguin tenir vacances, tal com preveu el conveni de l’AFE.

I aquests dies sense Lliga, tal com està el calendari, han servit per agafar aire i moltes forces per al que els espera, sobretot als equips grans. El mes de gener marcarà totalment la temporada. Enfrontaments directes, eliminatòries de Copa i molt desgast. De fet, el Madrid podria jugar 10 partits en 32 dies si elimina l’Atlètic en els vuitens de final de la Copa, ja que també ha de recuperar la jornada de Lliga contra el Sevilla que va ajornar pel compromís del Mundial de Clubs.

De fet, la Copa del Rei durant molts anys va ser menyspreada pels grans, però l’arribada de Guardiola i Mourinho i la seva exigència de guanyar tot el que jugaven van fer reviure vells temps i vam poder tornar a gaudir de grans finals. Aquest any s’enfrontarien abans i, per tant, veurem si prioritzen aquesta competició o la Lliga. Els d’Ancelotti tenen un quadre complicat, juguen primer contra l’Atlètic i després s’enfrontarien al Barça, si elimina l’Elx.

És cert que el Madrid té avantatge a la Lliga, però no es pot permetre el luxe de relaxar-se, perquè són punts que acabarà necessitant al final. També serà interessant l’actitud de Luis Enrique, que encara no ha repetit cap onze aquesta temporada. Però veurem si en els partits importants fixa un onze de gala que li inspiri confiança. Fins ara no ho ha fet i va sorprendre a tothom amb l’alineació del Bernabéu i també en el partit al Camp Nou contra el PSG, en què va posar tres defenses. Veurem com reacciona contra Simeone i en els quarts de final de Copa.

I l’Atlètic de Madrid, amb l’arribada de Fernando Torres, pot ser el gran tapat d’aquesta segona part de temporada. I més quan el seu entrenador és especialista a mantenir-los endollats i mentalitzats al màxim fins al final. I, sens dubte, el retorn del davanter madrileny pot ser la cirereta als plans de Simeone. Un mes de gener en què, més que mai, tots els equips hauran d’anar partit a partit.