DES DE LA CASTELLANA

La moda de les filtracions

Es veia a venir que s'engegaria una campanya per desviar l'atenció des de Madrid en cas que el Barça guanyés futbolísticament el partit de dimecres. Però fins i tot a mi m'ha sorprès la manera en què s'ha activat tot plegat. I en el fons, era previsible que es fes d'aquesta manera ara que a Madrid estan tan de moda les filtracions.

Jo pensava, veient els precedents de Mourinho, que sortiria en roda de premsa després del partit i marcaria les pautes que hauria de seguir tot el madridisme. Així havia passat en els últims precedents, ja fos preguntant-se per què els àrbitres ajudaven el Barça a Europa o bé parlant de calendaris tot fent-se la víctima. Però ara l'estratègia ha canviat. Mourinho ha après a moure els fils des de l'ombra.

A Madrid durant tota la temporada s'està vivint un Gran Hermano de la casa blanca. Tot el que passa es filtra als mitjans immediatament. Ja sigui una picabaralla entre Mou i Cristiano, un dinar entre president i capitans o una esbroncada de l'entrenador a Di María. Tot s'acaba filtrant, i normalment tot són comentaris a mitges que el periodista s'encarrega d'interpretar i explicar. I era evident i previsible que també s'utilitzés la mateixa tàctica per desprestigiar el gran partit del Barça dimecres al Bernabéu.

I l'objectiu també era clar: Messi o Alves. La resta, els altres nou titulars, són campions del món amb la roja , i són bastant intocables, i no volen entrar en un moment d'esquizofrènia d'atacar-los per jugar en el Barça i defensar-los quan ho fan amb Espanya. Doncs endavant, comencem a engegar la maquinària i a deixar anar a diversos periodistes que Messi va esperar Arbeloa, Karanka, va escopir a la banqueta blanca, es va passar el partit insultant... Un munt de coses de les quals, evidentment, no hi ha cap imatge.

No em ficaré en si és cert o no tot el que diuen, perquè segurament alguna base deu tenir. Vull dir que podria ser que Messi es creués amb Karanka o amb Arbeloa, però estic convençut que se n'ha fet una bola més grossa del que és. Però a Madrid ja fa temps que tot s'hi val, allà tothom busca guanyar-se la confiança dels periodistes explicant-los històries que desitgen escoltar. Fins ara totes eren internes, però arran de la visita del Barça, també són contra els blaugranes.

I mentrestant Mourinho s'ho mira feliç i satisfet. S'està creant el clima que ell volia, però sense haver-se de cremar. I no li desagrada gens aquesta nova situació des de l'ombra. Ai que encara s'hi trobarà a gust i es voldrà quedar una temporada més...