06/07/2013

El negoci del futbol

2 min
El negoci  del futbol

Un dels encants que té el mes de juliol, a part de veure les etapes del Tour de França, és estar pendent del mercat de fitxatges. Aquest any, però, el Barça es va avançar a tothom fitxant Neymar tot just acabar la temporada i això ha fet que la resta de clubs vagin a remolc de l'encertada operació blaugrana. De fet, el Reial Madrid -que va acabar sense cap títol, no ho oblidem- ja ha presentat dos jugadors i un entrenador, però els aficionats segueixen esperant el crac mediàtic. I és curiós perquè les dues incorporacions els feien molta falta: un lateral com Carvajal i un home al mig del camp com Isco. Dos jugadors que seran claus la pròxima temporada.

A priori, amb aquestes incorporacions el Madrid s'assegura un bon futur, ja que són jugadors joves. I a més s'hi incorporaran Morata i Jesé del planter. Però tot i això segueix faltant un fitxatge de renom. I arribats a aquest punt, em pregunto: realment el necessita, el Madrid? Doncs jo crec que no, però com que el Barça va moure fitxa primer amb Neymar, ara el Madrid es veu obligat a fer-ho... o almenys a intentar-ho. Perquè no serà fàcil que Bale acabi al club de Florentino. L'operació surt caríssima, i si finalment es fa, els blancs s'hi deixaran un dineral. Però és que si no acaba fitxant, el Madrid donarà una imatge de pobresa i debilitat. I és que primer Neymar i ara Bale prefereixen altres clubs abans que vestir-se de blanc. I Florentino no està acostumat a això. Abans d'assumir un fracàs preferirà rascar-se la butxaca. No ho té fàcil. A tot plegat hi hem de sumar el cas Cristiano Ronaldo. El portuguès és sens dubte la franquícia del club i l'estrella mediàtica, però ningú es preocupa de la seva renovació.

Els fitxatges són excel·lents esportivament parlant, però l'aficionat blanc està preocupat. El futbol és alguna cosa més que els 90 minuts. És un negoci en què s'ha de tenir una bona imatge per vendre moltes samarretes i generar molts diners. El Barça està passant la mà per la cara al Madrid. I si a més a Neymar i a Messi els agafa per portar-se bé i segueixen guanyant títols, llavors la combinació és perfecta.

stats