DES DE LA CASTELLANA
Misc 29/09/2012

Una oportunitat històrica

i
Carles Fité
2 min

No portem ni dos mesos de competició oficial i ja han passat moltes coses. I a Madrid sobretot han passat coses no gaire bones. Una persona molt vinculada a la cúpula directiva del conjunt madridista em va dir una frase que demostra la situació actual del seu club: "Som el Barça de Nuñez. No tenim temps de celebrar cap victòria que ja engeguem un incendi".

I és que dies després de guanyar la Supercopa d'Espanya contra el Barça, Cristiano Ronaldo afirmava que estava trist i es filtrava que havia demanat deixar el club en una reunió amb el president Florentino Pérez. A la Lliga de Campions, guanyen al Manchester City aixecant un partit que semblava perdut, però la notícia és la imatge d'Iker Casillas quiet com un estaquirot sense celebrar el gol de la remuntada. I després de guanyar al Rayo Vallecano amb un Sergio Ramos que havia tornat a ser titular es despenja amb unes declaracions en què recorda a Mourinho que ell la roba bruta la renta a casa.

Per tant, un inici de temporada convuls a la Casa Blanca que podria haver estat pitjor si el Barça no s'hagués deixat remuntar la Supercopa. I, de fet, aquesta és la lliçó que ha d'aprendre el conjunt blaugrana. Perquè la temporada passada també va tenir moments en què podia etzibar un cop mortal al seu etern rival però no ho feia. Per exemple, després de guanyar-los al Bernabéu en Lliga i en l'anada de la Copa del Rei van sortir reforçats tot i quedar eliminats després de fer un gran partit al Camp Nou. I aquest és el punt on ens trobem ara. Situació idíl·lica a Can Barça guanyant tots els punts possibles a la Lliga i a la Lliga de Campions i a tan sols una setmana d'un nou clàssic. I amb un Reial Madrid que viu un moment de pre guerra civil amb un vestidor dividit entre el clan dels espanyols i els portuguesos, amb un José Mourinho que se li'n va de les mans, i el que és més important, amb un Florentino Pérez més preocupat per ser reelegit com a president de l'entitat i intentar evitar que ningú li pugui prendre el lloc en un any en què hi haurà eleccions presidencials al Reial Madrid.

Per tant, tot i els vuit punts de diferència, al Barça només li val guanyar i si pot ser fer-ho amb una lliçó de futbol contra el Madrid diumenge que ve. Perquè la situació a la capital seria insostenible. I amb el Camp Nou ple cridant allò d'independència... Oportunitat històrica. Seria tan bonic...

stats