DES DE LA CASTELLANA

El problema Casillas

La titularitat o no de Casillas és el maldecap més important que tenen Ancelotti i Florentino Pérez aquesta temporada al capdavant del Madrid. Remuntem-nos un parell d’anys enrere, quan Mourinho va retirar la titularitat al capità per fer jugar Adán, que evidentment no era més bon porter, però era un senyal clar per demostrar a Casillas que hi havia certes coses de la seva actitud que no li agradaven. L’altre dia, en un acte íntim i no públic, el president del Madrid feia un reconeixement a Iker pels seus 15 anys al primer equip. I com passa a tot arreu, tants anys dins d’un mateix vestidor et fan agafar uns galons i un poder que no sempre és positiu.

És evident que les jerarquies existeixen en tots els vestidors de tots els equips. La diferència és en els límits. Mourinho, que pot tenir molts defectes, té la característica de no permetre que cap jugador estigui per sobre seu o que li qüestioni la seva autoritat. Casillas ho va fer i la resta de la història ja la coneixem tots.

Va arribar Ancelotti i va prendre la decisió salomònica de repartir els papers: Diego López jugaria la Lliga i Casillas la Copa i la Champions. Iker acabava de ser pare, sabia que tenia el Mundial assegurat i volia aixecar la décima, i, per tant, va acceptar la situació. Però aquest estiu havien de canviar les coses. I va estar a punt de marxar. Va veure que pel carrer l’escridassaven, que passava el mateix amb bona part de l’afició i que l’entrenador i el president no el veien com el porter titular indiscutible. El fitxatge de Keylor Navas va complicar les coses, però marxar no és tan fàcil. Per molt que et diguis Casillas i que el Madrid et doni la carta de llibertat, cap equip estava disposat a pagar-te el que demanaves. Casillas va apostar finalment per quedar-se, cosa que va obligar Diego López a marxar. Això sí, va demanar garanties de ser el porter titular. I l’hi van donar.

Però amb només tres o quatre partits ja s’ha vist que la decisió que va prendre de quedar-se va ser l’equivocada. I ho sap. És tan desagradable la situació al Bernabéu que Ancelotti va decidir dimarts posar Navas de titular. Avui al Madrigal tornarà Casillas. Té el vestidor dividit. Però Iker s’ha portat al seu bàndol Cristiano i Sergio Ramos. Per tant, la decisió d’Ancelotti no serà fàcil i no és gaire saludable per a l’equip posar un porter a casa i un altre a fora. Però, d’altra banda, sap que és impossible fer canviar d’opinió una afició que ja no farà marxa enrere en l’odi cap al seu porter.