Publicitat
Publicitat

DES DE LA CASTELLANA

El problema de la seu de la final de Copa

La final de Copa no es jugarà al Santiago Bernabéu. Reconec que la idea m’agradava, sobretot per aquell punt morbós de veure el Barça guanyant un títol al camp de l’etern rival i escoltant a tot drap l’himne per la megafonia. Però si hi apliquem un punt de seny, entendrem que això no sigui possible. Perquè si fos al revés tampoc ens agradaria veure Cristiano Ronaldo ballant les cançons de Kevin Roldan a la gespa del Camp Nou amb Marcelo i companyia o els aficionats radicals del Madrid rebentant seients i lavabos de l’estadi blaugrana. Perquè això és el que va passar l’any 1997 quan el Barça va guanyar al Bernabéu la final de Copa contra el Betis i van ocasionar molts desperfectes i pintades a l’estadi madridista.

Però no només això. Florentino no té ara mateix unes bones relacions amb la directiva blaugrana. Amb Rosell hi tenia una certa afinitat, però amb Bartomeu no. Que tampoc és que sigui dolent. Però al president blanc no li han agradat gens les últimes maniobres blaugranes. Des de denunciar una mà negra en tot el cas de Neymar acusant de rerefons el Madrid, fins a ficar-se enmig del fitxatge d’Odegaard, la jove perla blanca, per torpedinar l’operació.

I aquesta vegada no caldrà inventar-se obres als banys ni problemes logístics. El Madrid dirà que no es juga la final al seu estadi i punt. I hi té tot el dret, perquè els escenaris de la final són els mateixos clubs els que els ofereixen, i això no passarà amb el Bernabéu. Hi podria haver la possibilitat que la Federació l’hi demanés, però Villar no té cap intenció de buscar-se problemes amb Florentino.

I el Barça tampoc ha actuat de cara. Hauria preferit que Josep Maria Bartomeu digués des d’un primer moment que voldrien jugar la final al Bernabéu i no anar amb eufemismes de demanar un camp amb la millor capacitat, però que no sigui el Camp Nou. Com amb això de la mà negra. Tirar la pedra i amagar la mà. Un cop més.

Però, sigui com sigui, el tema de la final de Copa es repeteix any rere any. I la solució no és fàcil. Uns proposen anunciar la seu a principi de temporada, altres alternar entre Camp Nou i Bernabéu per la seva capacitat... Però ens trobaríem amb els mateixos problemes. Estic convençut que ni el Barça ni el Madrid acceptarien aquestes condicions per motius obvis.

Per tant, la millor solució és que ben aviat els equips catalans ja no hagin de jugar la Copa del Rei, perquè l’estat on habitin justament no tingui rei.

Històries de superació esportiva