03/11/2012

El que li espera a Florentino en any d'eleccions

2 min

Poc més de dos mesos després de començar la competició oficial ja es veu a venir que se li farà molt llarga la temporada al Madrid. I bàsicament perquè Mourinho està disposat a cremar totes les naus abans d'abandonar el club, i si pot ser amb la décima , millor.

No oblidem que encara era el mes d'agost quan Cristiano Ronaldo va originar el primer incendi afirmant que estava trist i li va dir al president que volia marxar. És innegable que els vuit punts que els separen del Barça afecten, i molt. Perquè no s'imaginaven que a aquestes altures el nou projecte de Vilanova seguiria imbatut. I menys que dos equips més, Atlètic de Madrid i Màlaga, tinguessin més punts que ells. Tot aquest escenari vindria a justificar una mica els nervis que es viuen aquestes setmanes a la Casa Blanca . S'ho juguen tot a una carta en un any que és molt important per al màxim mandatari. I és que no hem d'oblidar que és la quarta temporada de Florentino Pérez com a president del Reial Madrid en aquesta segona etapa i d'aquí uns mesos hi haurà eleccions al club.

En principi no s'esperen sorpreses, i més perquè Florentino ja s'ha encarregat de canviar els estatuts del club perquè sigui prohibitiu presentar-se a president. Però el bagatge que pot presentar no és gaire encoratjador. Després d'una inversió de centenars de milions d'euros, ha guanyat una Lliga i una Copa del Rei. I arriba a les portes de les eleccions amb la Lliga gairebé perduda només començar-la, amb la Copa del Rei en què, si tot va com ha d'anar, es trobarà al Barça abans de la final, i amb una Champions en què segurament no quedarà ni líder del seu grup en aquesta primera fase.

I si els resultats, com es veu, no acaben d'acompanyar, si els jugadors es barallen com nens petits entre ells i no celebren els gols depenent del seu estat d'ànim personal, i si l'entrenador es dedica a dinamitar el planter, el panorma que li ve a Florentino Pérez no és gens optimista. Ha de preparar unes eleccions en què l'únic escut que té és poder guanyar una Champions. Una fita que se li resisteix des de fa molt temps -10 anys-. Si aquest any hi arriben, tot serà perfecte. Però fins al maig encara queden molts mesos, molts partits i sobretot moltes disputes internes, i entre Mourinho, Casillas i Cristiano ja s'encarregaran que a la Casa Blanca no estiguin avorrits. Una llarga travessia que a 600 quilòmetres de distància s'ha d'observar i recordar quan aquest era el pa de cada dia a Can Barça. I llavors, asseure's i valorar el que tenim.

stats