DES DE LA CASTELLANA
Misc 14/09/2013

La titularitat de Casillas, una arma de doble tall

i
Carles Fité
2 min

Ancelotti s'està complicant la vida i això que només fa un parell i mig de mesos que és a Madrid. La decisió de posar Diego López de porter titular a la Lliga era arriscada i polèmica, però ho justificava dient que era una qüestió esportiva. Una decisió que va portar cua i que fins i tot alguns van apuntar que eren ordres de la cúpula directiva, que mai ha tingut bona relació amb el capità.

El seleccionador espanyol va posar més llenya al foc quan va posar Casillas de titular. I va declarar que no havia de donar explicacions però que el temps posava cadascú al seu lloc. Amb un clar missatge contra Ancelotti i Diego López. Però sobretot criticant el Madrid, ja que té un gran ressentiment des que Florentino Pérez no el va renovar després de guanyar la novena.

I ara resulta que Ancelotti anuncia que tindrà un porter per a la Lliga, Diego López, i un altre per a Europa, Iker Casillas. Una decisió molt estranya, ja que no ho havia fet mai, això d'alternar els porters, ni tan sols en la Copa. I el més sorprenent és que a l'hora d'anunciar-ho afegeix de cua el motiu pel qual ho fa: "Així estarem més tranquils". Un comentari que denota que ara mateix la situació precisament no és tranquil·la. Ni a dins, ni a fora. La premsa en parla dia sí i dia també, mentre que al vestidor Casillas no és precisament un jugador que sàpiga acceptar bé la suplència.

Una decisió que a més posa en dubte que el fet que Diego López jugui a la Lliga sigui perquè està millor. Perquè si ho està per la Lliga no té cap sentit que no ho estigui per la Champions. I si tots dos estan igual, si juga Casillas t'estalvies un munt de problemes. Per tant, l'única opció que agafa més força és que la cúpula del Madrid va influir en la decisió d'Ancelotti que Diego López fos el titular. Fins al punt que ara que jugarà la Champions ja no podrà fitxar en el mercat d'hivern per cap gran club. Perquè, esclar, no es gastaran un munt de diners per un porter que no pugui jugar a Europa. Aquesta decisió obliga Casillas a quedar-se tota la temporada. I llavors em pregunto, un porter que hagi jugat com a màxim i sent molt optimistes tretze partit, ¿es mereix ser titular al pròxim Mundial?

stats