DES DE LA CASTELLANA

El victimisme de sempre del Madrid

Alguna cosa no deuen tenir clara a Madrid quan s’han encès totes les alarmes. Podem estar d’acord que històricament tots aquests comitès sancionadors de la Lliga han sigut bastant benèvols amb el conjunt blanc. És més, si algú podria tenir alguna queixa és el Barça. Però en aquesta ocasió han posat el crit al cel perquè no ha retirat la targeta groga a Isco i en canvi sí que han retirat la de Messi.

Vagi per endavant que les dues jugades no tenen res a veure, però com que una és del Barça i l’altra del Madrid les posen en el mateix sac. Era obvi que Apel·lació, si tenia mig dit de seny, trauria la targeta groga a Messi per haver perdut temps a Mestalla després que li caigués una ampolla o una moneda al cap. Un tema disciplinari en què l’àrbitre no va estar gens correcte sobretot quan Messi no va fer cap mena de provocació per tenir aquest càstig: ni el de l’impacte ni el de la targeta.

En canvi, la targeta d’Isco va ser fruit de la interpretació de l’àrbitre en una acció del partit. Una falta d’Isco que va creure que es mereixia la groga. Veient alguna repetició és cert que sembla que toca primer la pilota i, per tant, podria no ser falta, però són accions que difícilment el comitè rearbitra. I en tot cas no deixa de ser una simple targeta groga i a un jugador que gairebé no és ni titular com Isco.

Molt més greu és que Mourinho no pagués mai pel fet d’haver ficat el dit a l’ull a Tito Vilanova o que Fernando Hierro tingués potestat per fer totes les faltes del món sense veure gairebé mai cap sanció. Només dos exemples de les moltes vegades que el Madrid no s’ha pogut queixar. Ans al contrari.

Però ara han començat una campanya de victimisme bastant perillosa. Tot i ser líders i tenir una ratxa impressionant de joc i victòries, sembla que volen posar-se la bena abans de la ferida. Saben que vindran temps difícils i ja preparen el terreny de les excuses i volen tenir algú a qui llançar-li les culpes. Han arribat a parlar de prevaricació i tots els titulars de premsa deien que es retirava la de Messi i no la d’Isco, per denunciar així un clar greuge comparatiu.

És curiós que el Madrid no hagi presentat recurs a Apel·lació. Segurament ja li va bé aquest caldo de cultiu que s’ha creat. Han perdut aquesta batalla, ja que saben que no és important que no jugui Isco a casa contra el Celta, però la guerra arribarà més endavant. Aquest victimisme l’utilitzaran al llarg de la temporada per defensar causes perdudes que els interessin més. De fet, la història de sempre.