01/06/2013

Gaudim del bon menjar de tot arreu

1 min

L'AVANTATGE, un dels molts, que té el fet que tinguem gent de tants països vivint entre nosaltres és que podem gaudir de les seves variades i riques tradicions culinàries i així fer-nos una idea de quina és la seva cultura i la seva història gastronòmica. Els russos, com explicam avui a l'extens reportatge d'Albert Traveset que obre el diari, són una important comunitat i ja tenen des de fa poc el seu restaurant. Els senegalesos també han obert un restaurant amb menjar típic a Son Gotleu. Els xinesos, que fa dècades que són per aquí, estan començant a obrir restaurants -basta fer un volt per la plaça de les Columnes- que no són els típics de franquícia estàndard, sinó que ofereixen un menjar autèntic i tradicional, que poc té a veure amb el "tres delícies" a què estam acostumats. I el mateix podríem dir dels alemanys, per descomptat, dels anglesos, dels japonesos, dels marroquins, dels equatorians, dels francesos i dels omnipresents italians. A través de l'estómac aprenem a conèixer els altres i a apreciar les seves identitats diverses, a entendre una mica per què són com són i a acceptar el plaer de la diferència. O de les similituds. Fa anys, en un viatge al Marroc, a la zona més al sud, just a tocar del desert, en un restaurant ens oferiren l'amanida marroquina. Quan la varen portar, va resultar que era, exactament, un trempó. Amb el mateix pebre verd que a altres llocs de la Península, per exemple, resulta quasi impossible de trobar. El bon menjar ens fa conèixer altres mons, i també ens els apropa.

stats