09/06/2011

Paella i sangria

2 min

Estimats lectors: estic decidit a engegar una campanya antituristes que eradiqui, si més no del meu barri (Gràcia), la presencia d'aquesta malaltia que s'ha anat apoderant de la nostra ciutat. No tinc, aviso ja d'entrada, capacitat intel·lectual per rebatre a aquells que em vulguin convèncer dels milions d'euros i de llocs de treball que això del turisme ens aporta. Però estic segur que, si ens ho proposéssim, podríem trobar altres maneres d'organitzar-nos per intentar que tothom tingués una feina com cal, sense que haguem de convertir la ciutat en un zoo.

He viscut al Born, a prop de les Rambles i després al Raval, i quan vaig decidir fer les maletes i creuar la Gran Via, el centre de la ciutat ja havia estat arrasat, tipus tsunami, per una onada permanent de turistes i hooligans . Les botigues i els comerços tradicionals van ser venuts i transformats en locals de souvenirs, restaurants de paella i sangria i boutiques per als visitants pijos .

Vaig refugiar-me al barri de Gràcia pensant que allà estaria fora de perill, i ha estat així, fins fa ben poc. Darrerament, grups de turistes de totes les nacionalitats creuen el barri de nord a sud. L'origen del mal és el maleït Parc Güell. A les guies i mapes els informen que, un cop visitat el parc, poden baixar fins a la Travessera de Dalt i llavors endinsar-se, carrer Verdi avall, pel pintoresc, cosmopolita i bohemi barri de Gracia (cito textualment d'una guia).

Proposo, imitant la recent crisi del cogombre o la de la grip A, que entre tots els graciencs propaguem via internet un inquietant i fals rumor per allunyar els turistes del barri. I si altres barris també s'hi sumen, segur que aconseguirem fer l'epidèmia més gran i apocalíptica fins a reconquerir la ciutat. Podeu enviar les vostres idees a l'e-mail d'aquesta secció.

stats