11/11/2012

Canviar de sexe Per trobar feina

2 min

BARCELONANo hi cap ni una agulla a l'acte de les JERC. Al club Razzmatazz, els periodistes instal·lem els ordinadors en taules on s'acomoden culs independentistes i adolescents. M'assec a la taula de venda de samarretes de propaganda. M'acull Marc Casanovas, de 17 anys, de l'Ametlla de Mar, futur estudiant d'econòmiques i futur votant en un país amb un present negre.

Casanovas em posa al dia de la música. Em crida l'atenció una cançó del grup valencià La Gossa Sorda que parla de "polítics amb escorta, amb els nassos plens de farlopa, València roja... Casalla contra Espanya". Tanta subversió va ser compensada amb l'osset de peluix que les JERC van regalar al fill de Junqueras i també amb un espot de campanya que té de banda sonora els Vampire Weekend, un grup molt chic de Nova York que fa anuncis per a Tommy Hilfiger.

A l'entrada sento un noi que lamenta que les JERC "abans eren més punkies ". No ho sembla, pel discurs del candidat de les JERC per Tarragona, Jordi Albalat, que en una mena de manifest dadaista afirma que per trobar feina cal "canviar de sexe, creuar l'Ebre i votar Unió". Es van sentir altres coses estranyes, com una proposta de Junqueras de crear "un cos de super-Mossos armats amb bazuques" que tingui el paper d'exèrcit.

Junqueras desbordava energia i sols va actuar com a historiador per recordar que al segle XVII la Generalitat esquarterava defraudadors d'impostos i n'enviava les extremitats pel territori, per donar exemple. Es va guanyar també el jovent amb apunts seriosos -informant que té un sou d'alcalde de "poc més de mil euros al mes"- i amb realisme: els casos d'un bon grapat d'exalumnes seus que estudien i treballen a l'estranger perquè "ni poden ni volen tornar".

stats