28/10/2012

El Cobi es fa del Partit Popular

3 min
Imatge del vídeo de precampanya del Partit Popular que es va presentar ahir, en què surt la imatge del Cobi amb les dues banderes i vestit amb els colors dels populars.

BARCELONAComençar una sessió de la reunió intermunicipal del PP amb Javier Arenas és començar amb bon peu. Amb un altre mestre de cerimònies, l'esdeveniment tindria menys salero , però Arenas és salerós de mena. Arenas tus i s'excusa perquè diu que s'ha constipat per culpa de Zapatero. Només ho entenc si és que l'expresident li ha encomanat els mocs un dia que es van quedar tancats en un ascensor. Arenas presenta Sánchez-Camacho com una dona que està "millor que mai mentre a la resta ens surten cabells blancs i en tenim cada cop menys". Somriures entre regidors i alcaldes del partit, potser perquè coneixen la seva fórmula de bellesa. Després anuncia la presència de Rajoy: "El president del partit, la gavina del PP... Un home que està com un peix a l'aigua en aquestes reunions". Dono fe que el discurs de Rajoy, més sòlid i contundent que de costum, sembla donar-li la raó.

"Després de tants anys de mentides, estem orgullosos que un govern ens digui la veritat". Costa distingir si Arenas fa broma quan diu això o va de debò, tenint en compte que el seu partit ha fet en bona part justament el contrari del que havia presentat en el seu programa. " Nos gusta Cataluña ", diu també un vídeo de precampanya. Aquesta frase és el lema de les reunions juntament amb l'altre concepte destacat: "Junts sumem". Amb "junts" es refereixen al "més estimat: una identitat de segles i la convivència entre companys de treball, veïns i amics", rebla Rajoy. La qüestió de la convivència entre familiars i amics és repetida pel president espanyol i per Camacho, que va filar un discurs ple d'amenaces apocalíptiques si Catalunya fos independent.

La introducció del vídeo de precampanya és una sèrie de xifres que en principi han de demostrar que Catalunya és una part indissoluble d'Espanya: "5,5 milions d'aficionats del Barça a Espanya". A mi, però, el que em deixa astorat és l'aparició del Cobi amb un vestit del color del PP i amb les banderes catalana i espanyola. De seguida m'imagino que a Mariscal li farà poca gràcia descobrir que la mascota olímpica s'ha fet del PP, com finalment va confirmar Mariscal mateix ahir a l'ARA.

Un pa amb tomàquet "obligat"

Alcaldes del PP d'arreu d'Espanya surten al vídeo en discòrdia lloant les virtuts de Catalunya, en especial el menjar. És el cas de l'alcaldessa d'Elda, Adela Pedrosa, a qui agrada tant Catalunya que una nit va acceptar que uns amics "l'obliguessin a menjar pa amb tomàquet". A la meva esquerra tinc dues senyores de cabells tenyits de ros i roba de marca que aplaudeixen amb alegria. A la dreta tinc dos germans adolescents: el noi porta un polo Ralph Lauren, la noia, un pin de doble bandera, com el Cobi. "Gent del PP de Catalunya, ningú us guanya a ser catalans!" Rajoy afirma això i la meva veïna de l'esquerra crida tímidament un "no" i just després li cau l'abric de Pedro del Hierro.

Rajoy acaba la seva conferència apel·lant al "sentit comú i el seni " i els líders del PP se li acosten en bloc per comentar la intervenció. Quan trenquen files, la diputada Àngels Esteller s'acosta emocionada al cap de gabinet de Rajoy, Jordi Moragas, i li demana una còpia del discurs: "Jordi! Ha estat un discurs estupendu !" Moragas fa que sí amb el cap, tranquil, amb jaqueta de pana i sabatilles esportives però amb la classe que el caracteritza. Si el Cobi els dóna suport, tot és possible.

stats