09/11/2012

ERC 'made in Germany'

2 min
Oriol Junqueras en l'inici de campanya d'ERC per a les eleccions del 25-N / XAVIER BERTRAL

SANT VICENÇ DELS HORTSAutocar de premsa més llampant que en les eleccions generals, militants eufòrics, molts riures: "No ens conformem amb menys de 60 escons!", em diu Andreu Lligadas, el pare de la Bàrbara, la número 49 a la llista per Barcelona d'ERC. Les enquestes naveguen a favor seu, Artur Mas, el timoner del país, navega a favor seu. Els republicans van com motos, però com motos alemanyes.

El primer que presenta ERC en la seva inauguració electoral és el document Compromís ètic . Encapçalant el document de compromís de bona conducta política hi ha tres cites; dues són d'autors alemanys, Hegel i Goethe: "Totes les lleis i normes ètiques es redueixen a una única regla: la veritat". I la veritat és que la pancarta que va desplegar ahir ERC amb el logotip del partit al pavelló Sant Josep de Sant Vicenç dels Horts era sospitosament similar al logo de la marca alemanya Adidas: quatre barres -a Adidas són tres- i lletres blanques de tipografia rodona sobre fons negre.

L'acte d'ERC va tenir un alt contingut internacional. A part de la inspiració alemanya i d'un parell de banderes de la UE que van portar dos militants, Gemma Calvet també va citar el francès Stéphane Hessel i es va emetre un missatge gravat del president de l'Scottish National Party. Marta Rovira va esplaiar-se amb els vincles de Catalunya amb la UE i Anna Simó fins i tot va dedicar a Junqueras el You'll never walk alone dels fans del Celtic de Glasgow.

El lapsus amb els dos Vallès

ERC semblava tan concentrada en el món exterior que va tenir el lapsus d'anunciar a la premsa en un comunicat que avui divendres, a Sabadell, "Junqueras participa en l'acte central [de campanya] al Vallès Oriental". L'última vegada que vaig mirar el mapa, Sabadell era la capital del Vallès Occidental.

stats