15/11/2011

'Gallardón tiene tirón'

2 min
Fernández, Camacho i Gallardón prenent un suc a la Boqueria.

Si Peret cantava que "Barcelona tiene poder", Eladio Jareño deia ahir que "Gallardón tiene tirón". Jareño, adjunt a la presidència del PP català, m'explicava que després de Mariano Rajoy, el polític popular amb més ganxo a Catalunya és l'alcalde de Madrid. Entre l'atenció mediàtica i la curiositat que creava -fins i tot l'omnipresent Alícia Sánchez-Camacho va quedar en un segon pla-, Gallardón va endur-se un bany de masses al "millor mercat d'Espanya", segons una de les nombroses frases que va deixar per ensabonar els indígenes.

"La clau del seu èxit és que ha creat una marca pròpia", m'explica en Domingo, un madrileny que fa turisme per Barcelona acompanyat de la seva dona: "Jo no sóc votant del PP, sóc votant de Gallardón". El PP ho aposta tot per obtenir un resultat rècord a Catalunya, per això Gallardón tornarà a fer campanya a Catalunya a finals d'aquesta setmana, "a Girona, la terra dels meus avantpassats", va dir. Gallardón va afirmar que Catalunya és "el gran motor d'Espanya" i que per això se'ns ha de cuidar. També va valorar afers d'estat -feia la sensació que és ell qui està a punt de governar Espanya-, des de la crisi a Itàlia i a Grècia fins a la política fiscal europea, sempre amb aquest to seu de pepero però tolerant. Quan els mitjans els van deixar de seguir, Gallardón & Co. van poder aturar-se per beure's uns sucs de fruites tropicals.

A la fruiteria Manuel López, Sánchez-Camacho i Gallardón van comprar dues safates de macedònia per 4 euros -un preu econòmic, segons Gallardón, tot i que a la fruiteria Xavi les venien a meitat de preu-. L'encarregada de la botiga, Dolores Castillo, els va voler convidar, però els populars van negar-s'hi: "En temps de crisi, ni parlar-ne. I és per als meus nens", va dir Sánchez-Camacho. Una noia llatinoamericana va comentar a Castillo que "els del PP són els que no volen immigrants" i Castillo va respondre que ella no els votarà perquè ella sempre vota "el partit més petit, amb menys vots". És a dir: la Dolores farà el salt a Gallardón amb els Carlins de Catalunya o amb Lluita Internacionalista. Llàstima de macedònia, Alberto.

stats