14/11/2011

Gent no tant normal

2 min
Coscubiela va anar ahir a Palafrugell amb Joan Josep Nuet.

Iniciativa es va presentar ahir a Palafrugell com "el partit de la gent normal". Ho van repetir la número dos per Girona, Cristina Simó, i el cap de cartell, Joan Coscubiela, en un acte al teatre municipal. Amb aquesta afirmació pretenien advertir que la resta de partits no representen gent normal. Segons algunes coses que es van dir a Palafrugell, tampoc tinc clar que ICV-EUiA sigui per a gent normal.

És cert que a la paradeta de propaganda del PP a Palafrugell em van passar coses inusuals. Al costat d'Enric Millo, un militant em va interpel·lar així: "Com és que saps escriure amb l'esquerra?" "Sóc esquerrà". "I el nom també l'escrius amb l'esquerra?" Però és igualment cert que ICV a Girona és una opció política més aviat exòtica. Mai han aconseguit un diputat al Congrés per Girona, i al Parlament de Catalunya només en tenen un de gironí. Marc Vidal, el número u per Girona al Congrés, em confirmava que en el medi rural costa més de fer entendre el seu programa, i no me'n va saber dir les raons. Però a mi encara em va semblar més estrany que el tercer candidat per Barcelona, Joan Josep Nuet, esperés que "un xaval de la Barceloneta pugui entrar al Congrés per veure la cara que fa en Duran quan se'l trobi". Nuet, que es referia a Coscubiela, tampoc va explicar què té d'anormal un "xaval de la Barceloneta" per deixar Duran i Lleida tan impressionat.

Simó va demanar que "el 20-N sigui una rebel·lió dels de baix contra els de dalt". La gent normal no crida a fer revolucions, ni tampoc porta els nens a un míting. I si no que l'hi diguin als fills d'un home que atenia l'acte amb una bossa del grup parlamentari dels ecosocialistes europeus. "T'avorreixes?", pregunto al seu fill preadolescent. "Molt, molt", em diu amb cara d'haver pres xarop. El seu pare l'hauria d'haver portat al teatre, on hi feien un espectacle de música per a infants de L'Auditori de Barcelona. I sí que hi havia gent normal: un munt de famílies ecourbanites vestides amb roba d'aquelles marques multiculti que trobes a les botigues de Gràcia.

stats