20/11/2012

El Recoder que voldria votar SI

2 min
Arnau Salvador Recoder, estudiant de comunicació i indústries culturals, ahir abans de l'acte de Solidaritat a la UB.

BARCELONAArnau Salvador Recoder tafaneja a l'entrada de l'auditori de la Facultat de Filologia de la UB. Hi fan una conferència d'Alfons López Tena i Uriel Bertran per demanar el vot per a SI. L'Arnau té 18 anys, estudia comunicació i indústries culturals i és el primer cop que votarà. Vesteix una jaqueta de cuir amb punxes platejades. Porta una bossa forrada de pell sintètica de lleopard, un munt de xapes reivindicatives i el cabell tenyit de color groc sugus de llimona. Dubta si votar ERC o SI: "Voldria votar SI perquè totes les enquestes diuen que es quedaran fora del Parlament, i no vull que una força independentista en surti". M'ho explica amb la il·lusió i el caràcter reivindicatiu propis de la seva edat. Però el seu cas és especial: és el nebot del conseller Lluís Recoder, de CiU.

Per ser precisos, és el nebot segon. Si no l'entenc malament, la seva mare és la cosina de l'exalcalde de Sant Cugat. Li pregunto per què no vota CiU: "Perquè diuen que són de centre però son de dretes. Això sí, el meu tiet és molt agradable en persona". Em fa cinc cèntims de les xapes que porta: una és contra el dibuix animat Hello Kitty, una altra contra els toros. Porta tres xapes que fan conya de l'Església. Una està dedicada a la cançó Quiero ser santa , que ell em diu que és d'Alaska, però que, en realitat, l'original és de Parálisis Permanente: " Quero ser canonizada, azotada y flagelada. Levitar por las mañanas y en el cuerpo tener llagas ".

L'Arnau va amb dues amigues. Una és Núria Tarragó. Volia votar CiU però amb el debat de diumenge va canviar de parer: "Votaré ERC, Junqueras va ser el millor". Arriba Tena i una càmera de televisió i Tarragó es posa a riure, nerviosa: "Que fort! La tele! Em fa vergonya!" Tarragó i Salvador Recoder no es queden. L'aula és una sala atrotinada i de fusta guixada. Al seient del meu davant algú ha escrit amb retolador una frase de Carmen de Mairena: " Tengo tanto glamur que me perfumo el coño con ambipur ". El públic el formen una cinquantena d'estudiants i algun adult amb aspecte de professor. Tots semblen entregats a la causa. Tena i Bertran canten el repertori que els fans esperen: Espanya ens roba i ens espolia; si les Repúbliques soviètiques van assolir la independència, Catalunya també; els Estats Units i Alemanya miren amb bons ulls la independència -els EUA volen debilitar Espanya com a rival a Amèrica, Alemanya perquè està interessada en el corredor mediterrani i té una relació estratègica amb Catalunya des de la Guerra dels Segadors-. Bertran transmet optimisme i, segons ell, un cop declarem la independència, al cap de sis mesos el país ja funcionarà.

La neboda de Joana Ortega

També hi ha xarop de bastó per a CiU. Tena denuncia que una familiar de Joana Ortega, Mar Ortega, és la delegada de la Generalitat a Berlín sense ni tan sols saber parlar alemany. Els líders de SI també ataquen el Govern per les privatitzacions de competències de Recoder. Si l'Arnau s'hi hagués quedat, potser hauria canviat el seu vot.

stats