Sobre el Dia Mundial de l'Alzheimer

Des de la Fundació Pasqual Maragall hem volgut atendre el que creiem vital i més important: la recerca clínica per a la prevenció i la cura de la malaltia

365 dies a l’any, 24 hores al dia. El 21 de setembre, Dia Mundial de l’Alzheimer, ens despertem analitzant els esdeveniments de la setmana. Satisfets de la repercussió que ha tingut la malaltia de l’Alzheimer als mitjans de comunicació aquests darrers dies. Contents d’haver aixecat les noves instal·lacions de la Fundació, on portem a terme esperançadors projectes de recerca. Il·lusionats de poder contribuir a la ciència des del Barcelona Beta Brain Research Centre i de veure com arreu del país i del món s’aposta finalment per la prevenció d’aquesta malaltia. I, malgrat tot, un cert neguit. Des de la Fundació Pasqual Maragall hem volgut atendre el que creiem vital i més important: la recerca clínica per a la prevenció i la cura de la malaltia. Imprescindible. Però en atendre el que és important i el nostre principal objectiu, no volem deixar de reivindicar el que és urgent.

Parlar d’Alzheimer també és fer política, i política de la bona. D’aquella que es preocupa del que li passa a la gent

És urgent aconseguir un pla nacional per a l’Alzheimer. És urgent destinar més fons a la recerca d’una malaltia que, any rere any, afecta més persones a mesura que la població va envellint. És urgent dedicar més recursos per ajudar les famílies afectades que no poden fer-hi front econòmicament i sobreviuen sense cap ajut. És urgent que hi hagi una estratègia sociosanitària per ajudar les famílies a conviure amb un mal que els canviarà la vida durant llarguíssims anys. Avui ens despertem reflexionant sobre aquests fets i voldríem fer despertar la societat i l’administració. Cal prendre consciència d’aquesta urgència abans no sigui massa tard. Tal com em recorden tantíssims afectats, històries que es repeteixen any rere any en silenci. Parlar d’Alzheimer també és fer política, i política de la bona. D’aquella que es preocupa del que li passa a la gent i de com es viu a la nostra societat. Bon dia, 365 dies l’any, 24 hores al dia i 800.000 famílies afectades.