Publicitat
Publicitat

Escoltem-los, ens hi jugam molt

DAVANT L'INICI DE LA CAMPANYA electoral, podem tenir la temptació de sentir una mandra infinita. La intensitat amb la qual se succeiran els discursos, els debats, les propostes, les promeses o els retrets serà tan alta en els propers quinze dies que n'hi ha que poden pensar que el millor és desconnectar de tot. Tanmateix, diuen molts, ja ens ho sabem. Tanmateix, tot això és una comèdia, pensen els altres. Tanmateix, ens ho prometen tot, i tanmateix...

Al marge que els que feim la informació cada dia hi hem de ser i hem d'estar molt atents a tot allò que passi o que es digui durant la campanya, hi som, ho contam i ho analitzam perquè som conscients que convé escoltar molt els polítics aquests dies perquè ens hi jugam molt. Que no sempre o no a tots ens els podem creure? Cert, però només escoltant-los, recuperant la memòria dels seus fets en ocasions passades, valorant si allò que prometen és factible o són campanades llançades al vol, comparant els discursos dels uns amb els dels altres, observant les actituds, coneixent els compromisos dels seus programes i amarant-nos d'informació durant quinze dies, només així podrem exercir el dret a triar allò que creim que ens convé més, no només com a individus, sinó sobretot com a col·lectivitat.

Per això, davant qui pugui tenir la temptació de desconnectar, abans de fer-ho pot escriure una llista de tot allò que en la seva vida i en la del seu país està en joc el proper 24 de maig. Us assegur que qui ho faci s'ho pensarà un parell o tres vegades abans de desconnectar.