Publicitat
Publicitat

Formar governs és una cosa seriosa

Fins que no es demostri el contrari, vull pensar que els partits que poden pactar per fer govern són ben conscients de la responsabilitat que tenen. Una majoria de la societat balear, de la de cadascuna de les Illes i també de la ciutadania de molts de municipis, ha decidit que vol un canvi de polítiques i també d'actituds. No cal dir que un vot és una manifestació de confiança i l'escrutini dimensiona la confiança dipositada.

A mi m'agradaria molt veure que les negociacions que hi pugui haver entre els diferents partits per a la configuració dels governs s'afronten d'una manera molt seriosa i responsable, sense accions ni declaracions fora de lloc. Que un partit faci de menys un altre, que es vulgui demostrar que hi ha camarilles o el fet de sembrar la por cap a un partit en concret no és, en cap cas, el que esperen les persones que han dipositat la confiança en cadascuna de les formacions.

El respecte al que els electors han decidit ha de ser sagrat, per això cada partit tindrà un nombre de representants al Parlament, als consells i a cada municipi on hagi obtingut la confiança suficient. Formar governs és una cosa molt seriosa. Al joc de la democràcia li solen caure molt malament els espectacles.