Publicitat
Publicitat

IB3 encara és del PP i ha de ser de tothom

Escoltar el senyor Codony, director general en funcions d'IB3, dir que segueixen una ordre del seu antecessor, José Manuel Ruiz, polític del PP com ell mateix, per no emetre cap de les més de cent pel·lícules en català que la cadena de televisió té contractades, és una prova més del que ja sabíem: la ràdiotelevisió de les Illes encara és del PP. Són els populars que la manegen, tot i que fa cinc mesos llargs que no governen.

S'ha d'admirar la capacitat d'influència dels populars, que continuen fent la programació de l'ens públic com els rota, allargant contractes per programes afins, deixant de banda les pel·lícules en català com sempre han fet i donant espai, rostre i veu als qui els interessa i quan els interessa. És tan rellevant aquesta capacitat del PP, com la feblesa i la incapacitat de resolució de la majoria d'esquerres que governa. Les formacions que signaren el pacte de governabilitat encara estan enrocades en processos de debat, de discussió de model, de canvi de llei, etcètera; que són molt legítims, però que allarguen fins a l'absurd la presa d'unes decisions imprescindibles pel bé de la radiotelevisió pública, pel bé de la societat balear i també per la pròpia credibilitat dels que governen. Entre moltes altres coses, encara han d'aguantar la portaveu parlamentària popular, Marga Prohens, dir que l'esquerra es vol fer seu IB3. És una vergonya escoltar-ho, però qui ho amolla sap que qualque cosa queda.

Comença a ser un error flagrant que el Pacte de Govern no prengui mesures decidides i urgents perquè IB3 no sigui la veu i el criteri del PP i passi a ser regida per criteris professionals, amb una premissa clara, la seva despartidització, com escrivia Joan Marí la setmana passada al nostre diari. La radiotelevisió pública de les Balears ha de ser de tothom, tan plural com la mateixa societat. Res de domini dels partits i tampoc de les productores o altres negocis que hi tenen interessos massa pecuniaris. A IB3 l'únic interès que ha de prevaler és el de fer un model de qualitat, que contribueixi a vertebrar aquest país i que ens posi en valor com a societat, per a la pròpia educació i autoestima i com a aparador davant la resta del món.