Publicitat
Publicitat

Ja era hora, la del Principal

Han pensat en el teatre Principal. Els tres partits que negocien el programa i l'organigrama que regirà les accions del Consell de Mallorca durant la legislatura que comença ja s'han compromès amb el que hauria de ser buc insígnia dels escenaris públics a l'illa i també nexe de vertebració d'una xarxa que, en qüestió d'infraestructures teatrals, no va gens mancada. Tampoc d'idees, perquè la gent de les arts escèniques d'aquesta illa, en els quatre anys passats dins la foscor, han demostrat brillar amb llum pròpia, saber treure d'on no n'hi havia i posar creativitat davant una actitud que semblava destinada a capar-la per sempre.

Han pensat en el teatre Principal i ja han anunciat la convocatòria d'un concurs que professionalitzi la seva direcció, una cosa tan lògica, posar la programació i la gestió en mans professionals, que a l'anterior govern del Consell no se li va passar pel cap. El designi polític havia fet que ja albiràssim poques esperances respecte d'aquest centre per a les arts escèniques, que ja pensàssim que mai no podrien tornar èpoques on la dignitat, la coherència i l'interès de la programació ens fessin tornar a mirar la seva cartellera, com hem fet en aquesta mateixa legislatura amb altres espais de titularitat municipal, Manacor, Petra, Sa Màniga o Vilafranca, per esmentar-ne només alguns.

Ara hi ha esperances per al Principal i, a més, hi ha grans professionals per dur-lo endavant. I si va bé, que és el que esperam perquè millorar el passat més recent està més que garantit, el que haurien de fer és deixar fermat, com puguin, la continuïtat d'una direcció professionalitzada, perquè mai més no haguem de patir la manca de criteri, ni l'espectacle d'aquests quatre darrers anys.