Publicitat
Publicitat

Llarga vida als premis ARA Balears

Els de l'ARA Balears voldríem poder celebrar molts d'anys els premis que vàrem lliurar per primera vegada tot just fa tres dies. Ara bé, el que més ens agradaria és que els quatre premiats d'aquesta edició es trobassin a l'inici d'una llarga llista confeccionada any rere any per agrair i reconèixer uns mèrits, uns valors, unes aportacions a la nostra societat i una manera de fer que servissin de model de futur. També, per què no dir-ho, d'alguns d'ells el que voldríem és poder celebrar l'extinció de la seva activitat, aquells que han nascut com a iniciativa ciutadana per donar resposta a problemes que com a societat no hem sabut solucionar.

No és el cas, òbviament, del Teatre del Mar, que ha obtingut el premi Toni Catany-ARA Balears a la Cultura que fa país per una trajectòria de qualitat, de constància malgrat les estretors que fem passar als escenaris en aquesta terra, i també per haver creat amics, afició i escola. Llarga i exitosa vida al Teatre del Mar.

Tampoc no ho és, en certa mesura, el cas de Produïm aquí, premi a la Iniciativa Econòmica. I no ho és perquè el col·lectiu que s'ha reunit recentment al voltant de PIMEM i format de moment per unes quaranta empreses, majoritàriament agroalimentàries, no hauria d'extingir-se en el moment que institucions i ciutadania consumeixin de manera prioritària els productes locals (de qualitat, s'entén), sinó que hauria de ser una mena de crit d'orgull d'unes empreses que, sens dubte, contribueixen a fer un país millor.

No tenc gaire clar si el moviment Menorca Edu21, el nostre sentit Premi Bartomeu Picornell a la Millora de la qualitat educativa (en Tomeu en deu estar molt satisfet d'aquest primer premi), hauria de tenir continuïtat, tota vegada que ha fructificat en Illes per un Pacte, tota vegada que ha superat les barreres que sovint tenim posades entre les distintes illes i tota vegada que, en un futur proper, s'aconsegueixi el desitjat Pacte per l'Educació. En tot cas, estic segura que el gran col·lectiu de persones que s'han implicat amb Menorca Edu21 trobaran molts de motius per continuar una tasca incommensurable perquè Balears tingui l'educació de qualitat que hauríem de deixar a les properes generacions.

Finalment, celebraríem, i molt, el tancament per innecessari de Can Gazà, Premi ARA Balears a l'Acció social. L'exclusió no ha de tenir cabuda a la nostra terra. Tenim el deure i també les possibilitats d'acabar amb ella. Fem-ho i així i tot sempre haurem d'agrair a Can Gazà que hi fos quan, com a ciutadania, nosaltres no hi hem estat prou.