Publicitat
Publicitat

Miquel Ensenyat, un home pràctic

M'agradaria no equivocar-me i sé que qualsevol m'aconsellaria que esperàs un parell mallorquí de mesos a escriure aquest article. Però aquest diumenge, en llegir l'entrevista que Mercè Pinya ha fet a Miquel Ensenyat, el futur president del Consell de Mallorca, he vist més clar l'home pràctic que la gent d'Esporles coneix més que no la de cap altre municipi de l'illa. A Esporles -m'ho han dit moltes vegades- asseguren de qui ha estat el seu batle els darrers deu anys que és tan bon gestor com persona propera. Un batle que fa que les coses funcionin sense haver-ne de fer un gra massa.  

De fet, a l' entrevista que hem publicat a la pàgina de l'ARA Balears, Miquel Ensenyat no se'n va per les bardisses, contesta clar i ajustat, sense fer-hi voltes i amb una naturalitat que és una virtut que s'assembla molt a la sinceritat. Sé segur que no és només mèrit seu que les negociacions per formar govern al Consell de Mallorca hagin anat com una seda, que contràriament al que ha passat a la resta d'institucions, no hem escoltat cap declaració, ni pública, ni tampoc de cafè, fora de lloc i que vagi en contra de la resta de formacions negociadores. A diferència de la resta, les tres formacions entren al govern de la institució mallorquina.

Ja sé que fins que no hagi passat el temps no hem de treure comptes. Ara bé, ser pràctic, sincer, coherent amb els principis propis i no demostrar cap impostura, en política, és tenir un tros del terreny ja conquistat.