Publicitat
Publicitat

Obligats a dur el fre posat

COMENÇ AMB UNA PREGUNTA: Qui no està obligat a dur el fre posat en la seva vida? A la feina, amb la família, en les relacions socials, tothom ha tenir el fre més o manco pitjat. És una norma no escrita que, tanmateix, abasta totes les normes que sí que hi estan, escrites. Anam amb el fre posat perquè és una garantia per a la convivència, i també perquè és un instrument d'autoprotecció. No en queda d'altre.

És precisament en les situacions més complexes i especialment quan ens sentim més agredits, físicament o emocionalment, quan s'aconsella pitjar el fre més fort i, si s'escau, posar el fre de mà. La reacció passional de posar gas a fons és, d'un bon tros, la menys recomanable en els moments més adversos.

La continència és un valor, sobretot en aquells la professió dels quals està en assegurar que la incontinència d'altres no pugui afectar a tercers ni al conjunt d'una societat. És el cas de la policia, en qui pensam avui després de veure les imatges del  vídeo enregistrat a Sant Ferran, dins les dependències de la Policia Local de Palma. La resposta a l'agressió verbal (per forta que sigui) d'un detingut per part del menys dos policies és d'una brutalitat tal que demostra que, qui s'havia de posar tapons a les orelles i posar el fre de mà, ataca sense mesura. I agredeix per partida doble: en primer lloc, per suposat, a qui rep les cosses en tota la cara, i a la vegada a tot el cos policial, format per uns professionals que ens demostren, dia sí i dia també, que tenen un absolut control de si mateixos. El control imprescindible per garantir la seguretat de tots nosaltres.