Publicitat
Publicitat

Entre el PSIB i el PSOE

No sé què haurà pensat Francina Armengol quan ha vist que la bandera que lluïa darrere Pedro Sánchez era més gran que la de Trillo de la plaça de Colón de Madrid. Tampoc no sé quins arguments tindran ara els tertulians de la dreta a Mallorca que, en temps de campanya i també en el moment de les primàries del PSIB, es cansaren de dir que la líder del PSIB-PSOE a Balears és catalanista, com si fos un insult.

Sempre s'ha dit que Armengol és més PSIB que PSOE, i no poques vegades en la seva llarga trajectòria política s'ha vist obligada a fer equilibris i fins i tot contestar als seus per mesures, declaracions o gestos d'un nacionalisme espanyol tan desmesurat com el que aquest diumenge ha proclamat el ja candidat a la presidència del govern d'Espanya.

En el moment que les urnes també donaren un "no" a l'espanyolisme sense matisos de José Ramón Bauzá i ara que als socialistes de Balears els convé ser més PSIB que PSOE, més que mai, la megabandera espanyola de Pedro Sánchez és la demostració que el nacionalisme es veu bé només si agafa les dimensions d'Espanya. Així sí que pot treure pit.