Publicitat
Publicitat

Els de la Política Familiar, que s'ho facin mirar

L'agència Efe ha difós aquest diumenge un informe de l'Institut de Política Familiar de Balears (IPFB) que és per posar els pèls de punta. I no tant per les dades que dóna la informació quan diu que "els casos d'infeccions gonocòcciques (gonorrea) a Balears s'han disparat un 842% en quatre anys", perquè que sapiguem no és una malaltia greu si se sotmet a tractament mèdic i perquè a Balears, segons dades que remeten al Ministeri de Sanitat, el 2010 hi havia 21 casos declarats i el 2014 varen ser 198.

El que escandalitza de tot plegat són les valoracions que en fa aquest col·lectiu de la Política Familiar, l'IPFB, que de veritat que cal que s'ho facin mirar. I és que, a més de considerar "alarmant" aquest augment, quan a molts el que ens alarma és que en facin alarmisme, ho fan servir per dir que "una política sanitària realista de prevenció d'infeccions sexuals ha d'incloure la promoció de l'abstinència entre els joves sense parella estable i la fidelitat entre parelles estables ja constituïdes".

No, als de la Política Familiar no se'ls ocorre dir que el millor per evitar la gonorrea, com també altres malalties de transmissió sexual molt més greus i conseqüències no desitjades, és no oblidar-se del preservatiu. I així, tant els joves sense parella estable com els 'singles' de qualsevol edat, com els que tenen parelles inestables o els casats que es troben de cara amb una o vint infidelitats puguin tenir tantes relacions sexuals com vulguin i puguin.

Au, venga, que s'ho facin mirar. Nosaltres, els dels mitjans de comunicació, per la part que ens correspon, ens hem de pensar si convé més no donar-los ni un petit espai per a la difusió de les seves idees o si el que convé és que tothom sàpiga de quina manera es defineixen aquests de l'IPFB. Recordem que, abans d'eleccions, dos partits signaren acord amb ells.