Publicitat
Publicitat

OPINIÓ

Val més pagar

Llegint la informació que aquest diumenge ens donava Mercè Pinya sobre la milionada que demana el pare del batle de Campos pels apartaments de ses Covetes, ja enderrocats per il·legals, recordava les paraules que fa poc vaig sentir a dir a un expresident del Govern. Parlàvem del cas Cesgarden, de la sentència que obliga a pagar 29 milions d'euros al Consell de Menorca pels canvis introduïts en el Pla Territorial Insular aprovat en temps de la presidència de la socialista Joana Barceló. En concret, parlàvem de la campanya que des d'alguns mitjans conservadors i amb interessos diversos s'ha duit a terme contra l'expresidenta menorquina.

Ja ho sé, els dos casos no són semblants almanco en la resolució perquè, si bé el que afecta ses Covetes la millor sentència d'il·legalitat va ser l'enderrocament d'aquells bucs de totxos que ens semblava que mai deixarien de fer-nos mal als ulls, el de Cesgarden ataca frontalment l'erari públic menorquí per una decisió la finalitat de la qual era protegir el territori de l'illa declarada Reserva de la Biosfera.

D'això parlàvem i vàrem coincidir en la conclusió que, tot i que no resulta gens senzill prendre decisions que tot governant sap que poden dur l'Administració als tribunals i acabar perdent el plet amb totes les costes i indemnitzacions possibles, sempre acabarà sent més rendible pagar després d'haver protegit que no deixar que es destrossi part o banda del territori. I, si no, pensau si no haguéssim guanyat doblers d'haver decidit no començar el palau de congressos de Palma en la ubicació decidida, encara que hi hagués hagut indemnitzacions pel mig.