Publicitat
Publicitat

Votam perquè tenim somnis, és clar que sí

M'agrada que la portaveu parlamentària del PP balear, Margalida Prohens, just després del discurs d'investidura de la socialista Francina Armengol, li hagi retret haver parlat "de somnis" i també m'agrada que, en la mateixa línia, hagi dit que "amb els somnis no es governen les Illes Balears". M'agrada perquè ens dóna l'oportunitat de recordar-li que, tots, sigui quina sigui la nostra opció política, votam perquè tenim somnis. És clar que sí que tenim somnis, somnis que volem que es facin realitat.

Uns somiam en un model de país i els altres, en un de diferent. No deia Luther King que el seu somni era continuar somiant, en la llibertat, en la justícia, en la igualtat? A més, si no ho record malament, deia que el que voldria és poder deixar de somiar en tot això. 

Que, com ha dit Margalida Prohens, la senyora Armengol i tots els qui tinguin responsabilitats a l'Executiu hauran "de governar amb una realitat que és la que és, i no la que Armengol somia que sigui", és una veritat com un temple. La gestió de cada dia i de cada tema haurà de ser la que faci possible o apropi al màxim els somnis a la realitat, a una nova realitat, la que han desitjat majoritàriament els electors.

La senyora Prohens segur que sap que la realitat no és un ens petri ni inamovible. La majoria de persones votaren perquè tenien el somni que aquesta realitat canviàs. Per això, el seu partit serà a l'oposició. I la feina del grup parlamentari al qual ella posa veu, a més d'exercir la vigilància que li pertoca, si té altres somnis també treballarà per fer-los realitat. La democràcia ens permet precisament que puguem treballar per fer possible allò que imaginam i desitjam.