Publicitat
Publicitat

OPINIÓ

I ara que tenim els 5 estrelles, no ens falta res?

Fa només un lustre, per ventura un poc més, que a Palma ens queixàvem sovint de la manca de petits hotels, d'aquests que s'anomenen 'boutique', se suposa que per un disseny acurat, per les seves dimensions més humanes que els establiments de les grans cadenes i per un tracte, diguem-ne, més familiar. Varen florir entre els carrerons de les ciutats, diuen que poc abans de l'any 2000, però a Palma, ciutat turística per excel·lència, es torbaren molt a arribar, amb alguna o algunes honroses excepcions. I d'hotels, només se'n trobaven en gran format i a disposició dels touroperadors, els que miren a la mar al passeig Marítim i qualcuns que on miren és a un camp de golf.

Amb poc més de cinc anys i sobretot amb la constatació que en una illa turística cada vegada són més els qui també desitgen viatjar-hi per lliure i alternar unes hores a la platja i unes altres a la ciutat o als pobles, s'han anat rehabilitant sobretot casals històrics del centre antic fins a convertir-los en més o menys petits hotels preparats per a hostes de luxe. Tenen o acaronen les cinc estrelles, un restaurant en els quals convé pagar-hi amb una targeta de gran crèdit i un servei que, més que no proper, és extremadament correcte. A Palma se n'han obert una vintena i n'hi ha un parell en projecte, també pensats per al gran luxe. Tot això està molt bé, li faltava aquest públic, a Palma, i també la qualitat d'aquests petits hotels.

Ara bé, per mi que ara a Palma també li falten aquests hotels 'boutique', familiars i propers, que en comptes de cinc estrelles en tinguin quatre o tres, fins i tot amb la categoria d'hostal i que estiguin a l'abast d'un viatger tranquil, sensible al bon gust, a les coses cuidades i a un bon menjar casolà. N'hi ha qualcun, però massa pocs com per fer d'aquesta una ciutat equilibrada i on no només facin calaix les botigues del Born.