Publicitat
Publicitat

Per bé de tothom, vagin passant

S'assegura que el cas de corrupció a la Policia Local de Palma pot agafar unes dimensions descomunals. Posant-li un poc de seny, hem de convenir que ja les té. Només llegir la interlocutòria del jutge Manuel Penalba, se't posen els pèls drets de pensar que els mateixos agents que et podien aturar si t'havies passat amb dues copes de vi de més, si duies damunt una bolla de haixix, si cultivaves un parell de plantes de marihuana a ca teva o si passejaves unes quantes paperines de cocaïna, resulta que alguns d'aquests agents s'enfadaven amb empresaris de l'oci si no els deixaven ficar-se unes línies de coca a l'interior dels seus locals. No només s'emprenyaven que els prohibissin allò que ells prohibeixen, sinó que, a més, prenien represàlies del tipus aquí et cau una inspecció del local.

Que uns agents de l'ordre públic, segons diu el jutge, funcionassin com una "organització criminal" és de jutjat de guàrdia (per on passaren diumenge), que, a més, se'ls imputin presumptes delictes de prevaricació, negociacions prohibides a funcionaris, extorsió, suborn, falsedat documental, agressions sexuals, coaccions, obstrucció a la justícia, amenaces i encara no els escric tots, diu molt del nivell al qual havia arribat la Policia Local, en una trama que podria incloure desenes d'agents, polítics de diverses formacions i empresaris.

Que surti tot, que vagin passant per bé de tothom, per la seguretat que volem tenir els ciutadans, per bé de la majoria de polítics que mai no han entrat en aquest joc brut i molt especialment pels policies locals que es dediquen a fer la seva feina honradament i tan bé com saben. És més que necessari que aflori tot aquest rovell corrosiu. Però també ho és –i això no ho podem obviar– que assumeixin la seva responsabilitat els governants de diverses legislatures que, sabent que el cos policial es corrompia cada vegada més, que "l'organització criminal" (paraules del jutge) es feia més forta i més gran, sabent tot això, uns polítics els arraconaren perquè no poguessin exercir de polis dolents, mentre que altres polítics els varen donar poder. Això, fins i tot, crec haver-ho sentit a qualque ple de Cort durant el passat mandat, el més recent.