El bumerang

Ara mateix pagaria per poder llegir tots els correus que ha rebut el PP del País Valencià, amb el concepte "No al adoctrinamiento". Per si qualcú s'ho ha perdut, els populars valencians han habilitat a la seva web un formulari de correu electrònic no només per dir que Ximo Puig i Mònica Oltra pretenen adoctrinar el jovent des de l'escola i que ells, això, no ho permetran, sinó per animar qualsevol que vulgui contar la seva experiència com a patidor/patidora d'adoctrinament. "En tu denuncia no estás solo. En tu denuncia no estás sola", escriuen, amb gran respecte pel tractament de gènere sense precedents (unes línies més a dalt parlen "de los jóvenes", no d'elles, ni tampoc de la joventut). En tot cas, on anava és que, al formulari, et demanen el nom del centre i et deixen una casella per descriure la denúncia o queixa, com ells mateixos diuen, en castellà, és clar.

Jo pagaria per rebre tots aquests correus perquè, pel que es pot veure per les xarxes, els ha escrit des de Quim Monzó a Paquito el Chocolatero, literalment, amb unes denúncies que són d'antologia dels disbarats. I a mi m'encanta veure la capacitat que tenen centenars, milers de persones, per riure's de la situació, posar humor per fer més ridícul el ridícul, mentre encara em sorprèn l'afany que posen algunes formacions polítiques per construir, una vegada i una altra, un bumerang que, tanmateix, els acaba pegant una hòstia a la pròpia cara. Una vegada i una altra, perquè no n'aprenen.

I és que el bumerang, sí o sí, retorna a qui l'ha llançat. Són una irresponsabilitat del PP, com ho són també de Ciutadans, totes les denúncies que es fan d'adoctrinament a les escoles de Catalunya, del País Valencià i de les Illes Balears. I ho són perquè no només serveixen per alimentar els instints més primaris de les persones que són més primàries (afortunadament, també serveixen perquè els espavilats ens facin riure una bona estona), sinó que promouen la manca més absoluta de respecte pel professorat, que és qui està formant la seva descendència i la de qualsevol de nosaltres. Però això, segurament, no els importa gens ni mica. Més estrany és que insisteixin en l'estratègia, amb l'experiència que ja tenen Populars i Ciutadans, especialment aquí a les Illes, que aquests atacs funests als docents els fan perdre eleccions. O així ha estat fins ara. Encara hi ha humor i hi ha seny, afortunadament.