Publicitat
Publicitat

I un 'chill out'

Hem d'agrair que ni la Seu ni el castell de Bellver no estiguin dins el domini portuari perquè, amb la fam de fer negoci dels que han gestionat l'Autoritat Portuària aquests darrers anys, avui tindríem un 'spa' dins la catedral i una macrodiscoteca a Bellver. Per ventura encara s'estarà a temps d'aturar els projectes d'hotels per als fars, la megaampliació del port de Palma, el nou espigó per a superiots de Port de Portals i, entre d'altres projectes, potser tinguem sort si el Molinar pot acabar amb port petit.

El 'chill out' exclusiu i exclusivista que s'ha obert damunt la mar al fortí de Sant Carles de Palma, sense haver obtingut les llicències municipals d'obres i activitats, és el símbol de la manera de fer i les preferències de l'Autoritat Portuària durant la darrera legislatura. La manera de fer: des del dia després de les eleccions i sabent que tenia els dies comptats, Alberto Pons, autoritat portuària en funcions i home de confiança de José Ramón Bauzá, es veu que s'ha afanyat a fermar tot el que ha pogut, inclosa l'obertura del 'chill out' aquest que, tot i situar-se en una construcció catalogada com a Bé d'Interès Cultural, ni ha demanat el parer de Patrimoni Històric. Això es diu tirar pel dret i la resta són comèdies, segons la vella guàrdia de la política.

Ara, els nous responsables de l'Ajuntament de Palma tenen una feinada per haver de cercar la manera d'aturar aquest despropòsit i sobreabús de poder que Ports s'havia adjudicat sense demanar permís a ningú. Esperem que els nous responsables de Ports vinguin més suaus i, sobretot, tenint clar que el que decideixen afecta tot un municipi, Palma o qualsevol altre que tingui costa, i que actuar pel seu compte, encara que aquesta administració en faci negoci, ens surt caríssim a tots.