Publicitat
Publicitat

La informació manipulada

A TVE no li han caigut bé les eleccions d'Andalusia. Els resultats, vull dir. Per ser més precisa, el resultat que ha obtingut el PP és el que li ha caigut com una ostra en mal estat, sobretot a qui dirigeix els informatius de la casa, un director que té l'honor de comptar amb tota una redacció que de tant en tant s'asseu al terra just a la porta del seu despatx, per vetllar-lo.

Tan malament li han caigut els 17 escons manco que tindran els populars andalusos, que el cap dels informatius de la televisió pública espanyola no ha tingut aquest dilluns al migdia una altra idea que retolar la informació electoral amb un "El bipartidismo se mantiene en cabeza pero retrocede 17 escaños en tres años", com podeu comprovar en un  tuit de la periodista alacantina Carolina Pascual que reproduïm a la secció dedicada als millors tuits que hem vist avui. Les xarxes socials ho capten tot i l'immens error de qualsevol periodista (si és que se li pot dir així a qui informa d'aquesta manera) és creure que els lectors o els espectadors són més curts que ell.

Quan les informacions ens arriben pertot arreu i al minut, resulta tan simple la reacció de l'informatiu de la 1 de TVE de donar una caiguda de 17 escons al bipartidisme quan aquests són els que ha perdut el PP, que fins i tot fa gràcia. Això sí, en un Estat amb un mínim de dignitat, una informació tan manipulada hauria acabat amb el director de la cadena pública sense deixar-lo ni obrir boca, i perquè tot això està dirigit des de la cúpula de l'executiu, en qualsevol país normal la qüestió hauria arribat al Parlament. A Espanya, de moment, no passa res. Fins que acabi passant.