Publicitat
Publicitat

100.000 manipulats?

QUAN EL PRESIDENT BAUZÁ pugi avui a la tribuna dels oradors per fer el seu particular discurs sobre l'estat de la Comunitat, tendrà al seu davant una minoria de manipuladors (l'oposició) i una majoria manipulada per ell mateix. És només la configuració del Parlament. Els carrers de Palma encara tenen records verds dels més de 100.000 manifestants, manipulats segons José Ramón Bauzá, mentre que la plaça Major no n'ajuntà més d'un miler de seguidors de la seva doctrina. El senyor Bauzá, per no tenir, no té ni en compte que si l'oposició tengués capacitat per manipular fins al punt de treure més de 100.000 persones al carrer, ell no seria al Consolat, ni avui obriria el debat a la seu del Parlament. Ja pot apel·lar, com va fer dissabte a la Sexta i com ha fet reiterades vegades, als resultats de les urnes, que si ell i el seu partit haguessin duit a les eleccions que governarien a cops de decret llei, que retallarien en prestacions socials fins a posar Balears en el darrer lloc de les comunitats espanyoles en inversió en educació, salut i benestar, que no donarien atenció sanitària a qui ho necessitàs i ho farien en funció d'uns papers i, entre moltes altres qüestions, que no tendrien cap mania per posar-se en contra tota la comunitat educativa, si hagués presentat tot això als electors, avui tampoc no seria el president de les Illes Balears.

MANIPULATS? Els més de 100.000 manifestants que el senyor Bauzá considera políticament manipulats "pels sindicats, pel PSOE i pels nacionalistes" han vist com el Govern que ell presideix no va aconseguir res més que fer el ridícul quan va aplicar, dues vegades seguides, allò que sí duien al seu programa electoral: la lliure elecció de llengua a l'ensenyament. Com que el respectable no va triar la llengua que convenia als objectius del senyor Bauzá i Cia, varen imposar el TIL per decret. Això sí que és manipulació, la pitjor de les manipulacions, perquè anul·la els principis de la democràcia. Per això també les 100.000 persones envaïren la ciutat en un clam per una educació de qualitat i en contra, precisament, d'una educació manipulada des del poder polític. Un poder absolutista, que no és el mateix que un poder concedit per una majoria absoluta.

INFLUÏTS, NO MANIPULATS. Crec que, com una servidora, els 100.000 manifestants del 29 de setembre estàvem i estam influïts, que és molt diferent d'estar manipulats. Influïts, en primer lloc, pels docents, als qui concedim l'autoritat que els seus coneixements, la seva experiència i esforç els atorguen (una autoritat que el Govern Bauzá no fa més que menystenir). Influïts, també, pels pares i mares, que a la vegada confien en els mestres dels seus fills, com és natural si deixen en les seves mans, mans de professionals, una part importantíssima de l'educació dels nins i nines. Influïts, a més, per experts externs que no han deixat de pronunciar-se en el sentit que aquesta no és manera d'aconseguir un tractament integrat de llengües, i molt menys d'aprendre anglès amb unes mínimes garanties. Influïts per la UIB, que es manifestà en contra del decret del Govern i que, en la figura del rector, es va oferir a fer de mediador en el conflicte, i tampoc l'acceptaren. I influïts, sobretot, per una capacitat crítica i d'enraonar per nosaltres mateixos. Una capacitat que sap de diàleg, i d'aprendre dels que en saben. Però que no admet la manipulació, i per això s'hi manifesta en contra.