CRÒNICA

Iaioflautes cantaires donen la benvinguda a Gala Pin

Entonen 'A las barricadas' quan apareix, amb el telèfon a la mà i amb cara de preocupació per l’evolució de les obres de la Diagonal, Carlos Carrizosa, membre de Ciutadans

L’hora de trobada, les 20.00 h; el lloc, la plaça Comercial. Davant de l’edifici del Born hi ha col·locades una rua de taules preparades per al sopar de festa major del Casc Antic i, atents a l’escenari, un grup de jubilats aplaudeixen l’entrega dels premis del campionat de dòmino al Padilla i al Purito.

Tan bon punt s’acaba l’entrega dels premis, un grup de iaioflautes cantaires pugen a l’escenari i dediquen al públic vuit cançons de caire reivindicatiu. Els iaioflautes canten bé i és just quan entonen A las barricadas, amb alè d’espartaquista, quan apareix, amb el telèfon a la mà i amb cara de preocupació per l’evolució de les obres de la Diagonal, Carlos Carrizosa, membre de Ciutadans. Acabat el concert, s’anuncia que sortiran a la palestra Maria Assumpció Vilà, la síndica de greuges de Barcelona, encarregada de llegir el pregó, i Gala Pin, la nova regidora del barri. També es demanen voluntaris per ajudar els iaioflautes a baixar de l’escenari. La veu no és de Constantino Romero.

Les paraules de Vilà tenen més de discurs que de pregó. Vull dir que és més prosaic que poètic, segurament perquè els temps no estan per a metàfores. La síndica, que recorda la dignitat d’un barri i la seva gent, fa de telonera de l’estrella de la vetllada. Gala Pin fa el seu primer discurs com a regidora. Li falta ofici però li sobren les ganes, i es deixa emportar per l’esperit de la festa major. En els discursos de les noves estrelles de la política mai falten les referències a la diversitat, als poderosos, però sento una nova expressió, “hipertròfia de la indústria de l’oci”, abans de tancar el discurs amb el lema “Gaudim de la festa sense oblidar la resta”.