13/04/2011

Sis-cents catalans immortals

2 min

Només l'ARA ha publicat la notícia que un veterinari de Barcelona elabora un elixir a base d'embrions de pollastre que garanteix la vida eterna. Sembla que hi ha uns sis-cents privilegiats que li compren l'elixir des de fa temps, i que els fa efecte, perquè si les calbes, la flaccidesa als pits i als braços, la penjarella del coll, les arruguetes damunt del llavi o la força de l'erecció haguessin seguit el seu procés natural, haurien deixat de prendre'n. Suposo que aquest diari ha volgut escampar la notícia perquè l'invent beneficiï tothom, i no només els de sempre. Però els sis-cents immortals es deuen haver confabulat perquè la informació no s'escampi: no els interessa que el nombre de persones immortals creixi sense aturador.

Posem que el veterinari hagi exagerat una mica i, en lloc de fer-nos eterns, l'elixir només ens faci viure mil anys. Són faves comptades: si visquéssim mil anys, i tots ens conservéssim joves i no ens moríssim, ens aniríem acumulant de tal manera sobre el planeta que, en poc temps, recordaríem amb la nostàlgia dels bons temps les cues a Masella, l'amuntegament de cossos a les platges del Maresme o els embussos a Santa Margarida i els Monjos.

Per culpa de l'elixir, els polítics, per bons que fossin, se'ns eternitzarien. Mil anys escoltant la peculiar pronunciació de Rajoy o de Xavier Trias serien tan insuportables com mil anys d'idees ecologistes d'Imma Mayol. L'eternitat no facilitaria la renovació, i acabaríem tan tips de Justin Bieber i de Mourinho com, encara que sembli impossible, de Guardiola, Iniesta, Xavi o Messi. Per no parlar del vostre cap de secció, si treballeu en uns grans magatzems, del vostre delegat, si treballeu a la banca, o del vostre caporal, si sou mosso d'esquadra.

Qui deuen ser els sis-cents immortals? Per la seva careta de nen i la poca pressa que té a millorar el seu català, sospitaria de l'Alberto Fernández Díaz. Però el delaten les arruguetes. Per la seva cabellera rossa i la seva regatera, sospitaria de Pilar Rahola. Però no té la paciència d'una persona immortal. En canvi, ¿heu observat la impertorbable actitud de Miquel Iceta davant la crisi socialista? ¿Heu vist com es prepara Jordi Pujol per liderar una Catalunya independent? ¿Us heu adonat que Lluís Llach anuncia que torna? Me'n falten 597...

stats