PAREU MÀQUINES

L''Abc' furga en la divisió de l'esquerra

El diari es pregunta per quin motiu ara Sánchez tracta Iglesias com un empestat

Res millor que furgar en les debilitats de l'adversari per amagar les pròpies i, de passada, reforçar l'autoestima dels teus. Això és el que fa aquest dissabte l''Abc' amb una portada que titula "Sánchez i Iglesias es retraten mútuament" sobre un fons amb els retrats dels dos polítics al·ludits. La idea és explicar que els dos líders de l'esquerra estan a matar entre ells, no se suporten i a més no deixen d'explicitar-ho en públic. Per això l'avanttítol és revelador: "PSOE i Podem, guerra oberta". A dins, la informació apunta a una campanya dura entre les dues formacions per culpar-se l'una a l'altra del fracàs del pacte d'esquerres.

I cal dir que al diari conservador per antonomàsia no li falta raó. Els editorialistes del diari degà de Madrid no s'acaben d'explicar el gir de Sánchez i escriuen: "Queda pendent saber què ha transformat Podem de soci preferent [del PSOE] a empestat preferit en tan sols dos mesos". Tota l'argumentació de l'editorial està dirigida a culpar Pedro Sánchez, "que té una relació difícil amb la veritat", segons el diari, però arriba un moment en què, des de l''Abc', es mostren preocupats pel pobre elector d'esquerres. I fins i tot es lamenten, atenció, que el PSOE i Podem no hagin arribat a un acord: "L'esquerra, en el seu conjunt, tindrà l'ocasió de valorar com està representada políticament per uns partits que, dient-se d'esquerres, no han volgut posar-se d'acord per facilitar una legislatura".

La conclusió de l''Abc' és diàfana: com que l'esquerra és incapaç de posar-se d'acord, el millor que poden fer els seus electors el 10-N és quedar-se a casa o, com a segona opció, triar un partit que sigui "reformista i moderat", és a dir, el PP o Cs. I, escolta, de la divisió de la dreta o dels problemes que li provoquen al PP i Cs els pactes amb l'extrema dreta doncs ja en parlarem un altre dia.