Publicitat
Publicitat

PAREU MÀQUINES

John Carlin, al rescat de l’autoestima dels espanyols

El periodista explica que no hi ha ni punt de comparació entre els Trump, Farage o Marine Le Pen i els Rajoy, Sánchez o Iglesias

Immersos en el seu bucle de desgovern i aplatanats per una canícula especialment ferotge, els espanyols corren el perill de lliscar cap a les aigües tenebroses de la depressió i l’autoodi. Però vet ací que Sir John Carlin ha vingut aquest dilluns al rescat de l’autoestima dels espanyols amb un article que qualificaria, sense un bri d’ironia, de brillant. No hi ha res com una visió exterior per desmuntar estereotips i prejudicis. Carlin es dirigeix als espanyols amb contundència. “No us adoneu que comparat amb el que veiem a la campanya nord-americana, amb el que vam veure a la del Brexit, amb la demagògia que tant cala en poblacions de França, Alemanya, Holanda, Àustria, el clima polític que es viu a Espanya respira tolerància, respecte, civilització, seriositat. Per favor!” Carlin explica que no hi ha ni punt de comparació entre els Trump, Farage o Marine Le Pen i els Rajoy, Sánchez o Iglesias. D’aquest darrer diu que és “el súmmum de la sensatesa, la mesura, el pragmatisme i la racionalitat comparat amb l’home que d’aquí sis mesos pot tenir el control de l’arsenal nuclear més temible de la Terra”. El que no em queda clar és que tot aquest fair play s’apliqui també quan es tracta de Catalunya.

La tristesa d'Iglesias

Parlant d’Iglesias, La Vanguardia desvela  aquest dilluns que el líder de Podem “està trist”, i que això està afectant la seva relació amb els companys de partit i els de fora. El periodista Fernando García destaca que parla “ amb veu baixa fins al límit de l’audible” i que té “símptomes com d’astènia estiuenca”, especialment visibles totes dues coses a la roda de premsa de dijous després de veure el rei. Allà Iglesias no va amagar el seu pessimisme i va donar per morta la via d’un govern d’esquerres. Estratègia o realitat?

Riure, malgrat tot