03/10/2012

Assessora de Sánchez-Camacho

2 min

La meva sogra, vinguda de Màlaga quan era petita i castellanoparlant, havia votat sempre el PP. Però aquest any va anar a la manifestació de l'11-S i votarà CiU.

No em tinc per assessora política, però li puc jurar a l'Alicia Sánchez-Camacho que, si vol recuperar el seu vot, el que hauria de fer no és activar aquesta campanya que es dirà "Dret a saber" i que explicarà als catalans "la realitat" (és a dir, "els costos de la independència"). El que hauria de fer és explicar als catalans els avantatges de quedar-se al Regne. No pot fer una campanya dient -un cop més- tot allò de les ambaixades catalanes. Perquè potser és un discurs que aplaudirien a l'Extremadura de Monago i Fernández Vara, però aquí, ara mateix, provoca la reacció contrària. Després de comprovar les inversions d'Espanya a Catalunya en cultura o carreteres, fins i tot la meva sogra veu més que necessàries les -per altra banda, humils- ambaixades catalanes. He anat al Cervantes de Manchester i al de Nova York. ¿Es pensa que allà algú promociona la Rodoreda?

Diu que no hem de creure les enquestes que donen un resultat no gaire espectacular al PP (quina llàstima que a les eleccions no s'hi pugui comptar la majoria silenciosa, oi?). Per si de cas, jo li recomano que alhora que explica aquesta "realitat" no la perdi de vista. Els andalusos vinguts d'Espanya fa dècades no són aquells xarnegos oprimits i menystinguts que ens volen fer creure a Intereconomía. Ni els russos i els xinesos són aquells incívics mafiosos que mai no s'integraran. Tots ells han procreat aquí. La filla adolescent de la mestressa del basar xinès on compro parla un català que faria escruixir els del Foro Babel. Albiro que d'aquí uns anys serà escriptora en llengua catalana. Si el PP no valora que aquesta nena se sent orgullosa de ser xinesa i catalana, està mort políticament.

stats