12/02/2011

En Bufaplanetes a Villarriba

1 min

En un reportatge al Canal 33, veiem en Pep Bou al Museu de la Ciència fent un dels seus famosos espectacles de bombolles de sabó. Ens ensenyen com l'artista i els seus ajudants disposen els estris necessaris per la funció. Desemboliquen tubs de vidre, netegen peixeres i, naturalment, preparen la mescla sabonosa.

Fa anys, vaig veure actuar en Pep Bou i si no fos perquè em vaig passar l'estona patint per si se li rebentaven les bombolles, diria que és la vegada que més bé m'ho he passat asseguda a les fosques en una butaca (si exceptuem, potser, aquell vol nocturn a Las Vegas). Em va agradar tant, que hi vaig somniar: jo m'amagava entre caixes per veure quina era la fórmula sabonosa que feia servir. Anys més tard, en una entrevista, vaig llegir que deia que feia servir sabó dels plats. Em va semblar que era broma.

Però és cert. Gràcies al documental vam veure que fa servir el sabó Joy, fabricat per Procter & Gamble, que també fabrica altres sabons més mediàtics, com el Fayri. És per això que el Joy ha quedat eclipsat injustament. A la propaganda de Joy et recomanen que (tradueixo) "revi talitzis els teus sentits cada cop que rentes plats gràcies a l'energitzant aroma de llimona refrescant". Si jo fos publicista Procter and Gamble e m deixaria de collonades energitzants i diria que és el sabó que fa servir el bufaplanetes per obtenir les seves bombolles superlatives, misterioses, quimèriques.

stats