04/01/2012

Caramels optimitzats

2 min

Diu l'ARA que la Cavalcada de Reis de Barcelona "repartirà dotze tones de caramels, sis menys que l'any passat". Entre això i l'absència d'alguna carrossa, es veu que, en total, Ses Majestats s'estalvien 630.000 euros. Per compensar aquestes sis tones menys de caramels la Cavalcada estrenarà un nou sistema repartidor. "Tres camionets petits llançaran els caramels a les segones i terceres files de la vorera, per optimitzar els dolços i perquè cap nen se'n quedi sense". La frase és de la directora de festes i tradicions de l'Institut de Cultura de Barcelona, Marta Almirall, que explica que, a més a més, els caramels optimitzats seran "aptes per a celíacs".

Ja ho veuen. Jo em pensava que els caramels que repartien Ses Majestats eren com el iot Fortuna : un regal dels empresaris envers la monarquia. A la localitat o llogarret on resideixo, Ses Majestats reparteixen, entre d'altres, aquells caramels de La Caixa, que m'imagino que el sempre admirat i mai no prou ponderat Isidre Fainé, president de l'entitat que tant estimo i a la qual estic encadenada de per vida, cedeix al municipi sense interessos. Tenen un embolcall segellat per tots dos costats, de color blanc i amb els costats vermells. Enmig hi ha el logo de La Caixa. Al darrere, un advertiment que diu que els caramels procedeixen del comerç just. Ho dic perquè aquests caramels considero que són molt bons. I, en canvi, els de la Cavalcada de Barcelona que m'han arribat a l'ull i que he ingerit amb posterioritat trobo que no valen res. Si els he acaparat ha estat només per vici.

Perquè aquesta és l'altra. ¿Els camions que llançaran els caramels perquè arribin a tothom són més barats que els caramels optimitzats? ¿El sistema per llançar-los lluny és a prova d'ulls? I, sobretot, ¿això farà, doncs, que desaparegui la figura de la senyora amb el paraigües al revés?

stats